Nikno suņu saimnieks policijai stāsta, ka Kivičs viņu fiziski iespaidojis
Arī mūziķis nu ir vērsies policijā un saimnieka sūdzības par miesas bojājumu nodarīšanu neizprot.
112
2016. gada 9. marts, 06:08

Nikno suņu saimnieks policijai stāsta, ka Kivičs viņu fiziski iespaidojis

Jauns.lv

Negaidīts pavērsiens noticis saistībā ar mūziķa Andra Kiviča piedzīvoto Šampētera ielā, kad viņam rīta skrējiena laikā uzklupuši divi nikni suņi un atņirgtiem zobiem sākuši ielenkt. Mūziķis teicis, ka par šādu saimnieka nolaidību vērsīsies policijā, taču atklājies, ka uz policiju pirmais devies suņu saimnieks – viņš pasūdzējies par to, ka Kivičs viņam nodarījis miesas bojājumus.

Valsts policijas (VP) sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Gita Gžibovska informē, ka saistībā ar notikušo konfliktu un iespējamo miesas bojājumu nodarīšanu policija ir saņēmusi iesniegumu no suņu saimnieka. „Lai pārbaudītu notikušā apstākļus, uzsākts kriminālprocess. Par suņu iespējamo uzbrukumu policija iesniegumu šobrīd nav saņēmusi,” ziņo VP.

Kivičs neizpratnē

Pats mūziķis apgalvo, ka viņam nav ne jausmas, par kādiem miesas bojājumiem ir runa: „Šī ir nepatiesas liecības sniegšana! Kad situācija ar suņiem bija beigusies, es viņam piegāju klāt, aptuveni 30 centimetru attālumā un, acīs skatoties, pajautāju, vai, viņaprāt, tas ir normāli no viņa kā suņu saimnieka puses!” Kivičs izstāsta, ka suņu saimnieks, viņam atbildējis rupji un nievājoši, turklāt vēl paņirgājies par mūziķa satraukumu saistībā ar suņiem. „Viņš agresīvi  jautāja – Nu, kas tad ir? Nu kur tad tevi sakoda? Tad viņš ar galvu bāzās virsū vēl tuvāk un man, joprojām esot stresa stāvoklī, tas izskatījās pēc sitiena ar galvu!” stāsta Kivičs. Mūziķis tad paņēmis saimnieku aiz krāgas, taču tūlīt pat arī palaidis vaļā, un par nekādu reālu miesas bojājumu nodarīšanu nevarot būt ne runas.

Saimnieka bezkaunība izsit no sliedēm

„Visvairāk šajā visā pārsteidza tieši viņa bezkaunība un vienaldzība – nu, kā var šādi izturēties pēc tam, kad tavi suņi ir kādam gandrīz uzklupuši?” sašutumā jautā mūziķis, atgādinot, ka tikpat labi viņa situācijā varētu būt nonācis jebkurš cits vai pat bērni. Arī Kivičs trešdienas rītā vērsās policijā saistībā piedzīvoto skrējiena laikā.

Nolaidīgiem saimniekiem var draudēt pat 700 eiro sods

VP skaidro, ka par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu likumā paredzēts brīdinājums vai naudas sods fiziskajām personām no 7 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām – no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai ja to dēļ nodarīts fizisks vai materiāls zaudējums, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 15 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām – no 700 līdz 1400 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Par suni, kurš sakodis, var pienākties pat cietumsods

Savukārt par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls vai vidēja smaguma miesas bojājums, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. „Bet par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu,” stāsta VP pārstāve Gžibovska.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA