Runā Rīga
2016. gada 9. marts, 12:55

"Rīgas satiksmes" klienti apzinās, ka laikapstākļi mēdz ietekmēt sabiedriskā transporta kustību

Jauns.lv

“Rīgas satiksmes” mājas lapā februārī veiktā aptauja liecina, ka klienti apzinās laikapstākļu ietekmi uz sabiedriskā transporta kustību. Janvārī, kad pilsētā satiksmes kustību ietekmēja intensīva snigšana, 61% no respondentiem ievēroja, ka izveidojas ilgāki sastrēgumi un arī sabiedriskais transports mēdz kavēties.

Lielākā daļa aptaujāto (61% jeb 674 respondenti) norādīja, ka laikapstākļi janvārī un februārī ietekmēja viņu izmantotā sabiedriskā transporta kustību. 17% no respondentiem bija rēķinājušies, ka snigšana un atkusnis var ietekmēt sabiedriskā transporta atiešanas laikus. 15% no respondentiem šajā laikā būtiskas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā neievēroja, bet 7% no respondentiem nepievērsa uzmanību šim faktoram. Pavisam mājas lapas aptaujā piedalījās 1103 respondenti.

2015.gada oktobra beigās “Rīgas satiksme” uzsāka informatīvo kampaņu, kurā skaidro, kāpēc sabiedriskais transports mēdz kavēties. Viens no iemesliem ir laikapstākļi, kā snigšana, lietus, atkusnis utt. Tāpat no uzņēmuma neatkarīgi faktori ir arī sastrēgumi, avārijas un dažādi ceļa remonti. “Rīgas satiksme” aicina klientus būt iecietīgiem un rēķināties ar sabiedriskā transporta kustību ietekmējošajiem faktoriem.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pāl ens/LETA