foto: Pexels.com
Dzīvokļu īpašnieku biedrības turpina aktīvi  izmantot jauno pašvaldības līdzfinansējuma programmu dzīvojamo māju remontdarbiem
Runā Rīga
2018. gada 16. jūlijs, 15:39

Dzīvokļu īpašnieku biedrības turpina aktīvi izmantot jauno pašvaldības līdzfinansējuma programmu dzīvojamo māju remontdarbiem

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Pirmdien, 16.jūlijā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs četru māju iedzīvotājiem svinīgi pasniedza līgumus par pašvaldības 50% līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju remontdarbiem.

“Šī pašvaldības līdzfinansējuma programma palīdzēs sakārtot daudz dzīvojamo ēku pilsētā. Esam gatavi visām Rīgas ēku īpašnieku biedrībām sniegt līdzfinansējumu, ja tās nāks ar saviem projektiem, kas atbildīs noteiktajiem kritērijiem,” uzsvēra N.Ušakovs.

Līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs atzina, ka ir lepns un gandarīts par to, ka sen lolota iecere sākusi veiksmīgi realizēties. “Šim projektam ir nākotne,” norādīja A.Rosļikovs.

Šīm mājām, kurās kopā ir 410 dzīvokļu, piešķirts 31 663 eiro līdzfinansējums.

Lemešu ielas 17.namam piešķirts 7781 eiro līdzfinansējums. Ēkā ir 90 dzīvokļu un par minēto summu paredzēts veikt starppaneļu šuvju hermatizāciju. Bauskas ielas 63.namam ar 42 dzīvokļiem piešķirts 2976 eiro līdzfinansējums, par kuru paredzēta Ēkas iekšējo  inženierkomunikāciju un karsta ūdensapgādes sistēmas atjaunošana.

Vesetas ielas 10.namam, kurā ir 101 dzīvoklis, piešķirts 2426 eiro līdzfinansējums, par kuru paredzēts veikt PVC logu nomaiņu pagrabā un citus darbus. Buļļu ielā 31 un 31A, kur ir 60 un 118 dzīvokļi, piešķirts 18 480 eiro līdzfinansējums. Par to tiks veikta karstā ūdensvada nomaiņa pagrabā

Komisija arī skatīja un atbalstīja pieteikumus līdzfinansējuma piešķiršanai ēkām Kr. Barona ielā 125 un Maskavas ielā 260/5, kur paredzēti jumta atjaunošanas darbi, bet šajos projektos nepieciešams vēl veikt atsevišķas korekcijas.

Šogad tika apstiprināta jauna programma, kas paredz sniegt pašvaldības finansiālu atbalstu dzīvokļu īpašnieku biedrībām ne tikai energoauditu veikšanai, bet arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskās paraugdokumentācijas izstrādei un apmaksāt pusi no energoefektivitātes pasākumiem, kā arī dzīvojamās mājas atjaunošanas darbiem.

Jaunā programma jau guvusi lielu dzīvokļu īpašnieku biedrību ievērību, jo vairāku simtu māju iedzīvotāji ir interesējušies par nepieciešamajiem dokumentiem. Vairāku desmitu māju dzīvokļu īpašnieku biedrības jau iesniegušas pieteikumus. Pirms mēneša tika parakstīti līgumi par līdzekļu piešķiršanu septiņu dzīvojamo māju remontdarbiem.

Kopējais finansējuma apjoms šajā programmā ir pusmiljons eiro. Par līdzfinansējuma piešķiršanu katru mēnesi lemj īpaša komisija un līdzfinansējuma saņēmēju skaits nepārtraukti aug. Pēdējā komisijas sēdē tika lemts par līdzfinansējuma piešķiršanu vairāk nekā 100 000 eiro apmērā.