Galerijā Mākslas Banka atklāta Ilses Krūkles izstāde "Visa sākums ir ziedos"
Mākslinieces Ilses Krūkles personālizstādē “In flores, principium” skatāmas gleznas, kas tapušas 2015. gada laikā.
Runā Rīga
2016. gada 9. marts, 15:30

Galerijā Mākslas Banka atklāta Ilses Krūkles izstāde "Visa sākums ir ziedos"

Jauns.lv

8.martā, Starptautiskajā sieviešu dienā, kad ziedu tirgotāji jūk prātā un visa pilsēta pilna ziediem, galerija “Mākslas banka” Rīgā, Jaunielā 14 atklāja baroka iedvesmotu ziedu gleznu izstādi “In flores, principium”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izstāde galerijā “Mākslas banka”, Jaunielā 14, būs skatāma no 8. līdz 20.martam.  

Mākslinieces Ilses Krūkles personālizstādē “In flores, principium” skatāmas gleznas, kas tapušas 2015. gada laikā. Izstādes nosaukums neviļus atgādina visiem tik zināmo frāzi In vino, veritas (“vīnā ir patiesība”), un skaidrojumā nozīmē “ziedos ir sākums “.  Arī latvieši, sakot: “Tie tikai vēl ziediņi”, norāda, ka viss vēl būs. Labs vai nē  - tas atkarīgs no mums pašiem. Un ziedi ir brīnišķīgs sākums skaistajam – pozitīvām emocijām, iemīlēšanās sajūtai un svētkiem arī ikdienā. Izstāde  tiek atklāta tieši 8.martā, Starptautiskajā sieviešu dienā, kad pavasara ziedi vēsta pavasara tuvošanos.

Izstādes latīniskais nosaukums papildina un akcentē gleznās ietvertos baroka rakstus. Māksliniece, atklājot izstādi ar humoru teica, ka viņai bieži tiek uzdotas jautājums – kādēļ viņa tapetes pārzīmē gleznās. Tad nu nākas paskaidrot, ka tas darīts, lai padarītu gleznu interesantāku skatītājam. Parasti cilvēki aplūko gleznas no attāluma, sīki detaļas pēta vien tie, kam māksla ir tuva aizraušanās. Bet gleznās integrētie baroka raksti padara tās interesantas arī tuvumā, arī dažādas gaismas rakstus vai nu notušē, vai tieši otrādi – izceļ.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto