Prokrieviskajam Bukainam par izstādes "Maidana cilvēki" bojāšanu piespriests 70 eiro sods
Staņislavam Bukainam, kurš pērnā gada 8.oktobrī bojāja Rīgā izvietoto izstādes "Maidana cilvēki" ekspozīciju, saukts pie administratīvās atbildības un saņēmis 70 eiro sodu.
112
2016. gada 9. marts, 15:48

Prokrieviskajam Bukainam par izstādes "Maidana cilvēki" bojāšanu piespriests 70 eiro sods

Jauns.lv

Prokrieviskajam aktīvistam Staņislavam Bukainam, kurš pērnā gada 8.oktobrī bojāja Rīgā izvietoto izstādes "Maidana cilvēki" ekspozīciju, saukts pie administratīvās atbildības un saņēmis 70 eiro sodu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policija sākotnēji pret šo personu bija ierosinājusi kriminālprocesu, taču izmeklēšanas laikā konstatēts, ka viņa rīcībā noziedzīga nodarījuma sastāva nav. Kriminālprocess izbeigts un persona janvārī saukta pie atbildības par sīko huligānismu, par ko paredzēts naudassods no 70 līdz 500 eiro.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka sods piemērots prokrieviskās biedrības "GVD Baltija" vadītājam Bukainam.

Tāpat par izstādes "Maidana cilvēki" bojāšanu līdz tiesai nonākuši divi kriminālprocesi, no kuriem vienā pasludināts spriedums, aģentūru BNS informēja prokuratūrā.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2015.gada 29.decembrī vienošanās procesā izskatīja krimināllietu par par 5.oktobrī notikušo izstādes demolēšanu un abiem apsūdzētajiem piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Spriedums stājies spēkā.

Bet lieta par 11.oktobrī notikušo izstādes postīšanu nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai 29.februārī. Tajā apsūdzības par huligānismu uzrādītas vēl divām personām.

Jau ziņots, ka Rīgā, Brīvības bulvārī, skvērā starp Ministra kabineta ēku un Esplanādi, novietotā izstāde "Maidana cilvēki" piedzīvojusi vairākus vandāļu uzbrukumus. Izstāde bijusi skatāma arī citās pilsētās, kur šādu uzbrukumu nav bijis.

   

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA