foto: Pexels.com
Amatpersonas satrauc darbā dabiskā nāvē bojā gājušo cilvēku skaita pieaugums
112
2018. gada 15. jūlijs, 08:25

Amatpersonas satrauc darbā dabiskā nāvē bojā gājušo cilvēku skaita pieaugums

Jauns.lv

Valsts darba inspekciju (VDI) satrauc būtiskais darba vietā dabiskā nāvē bojā gājušo cilvēku skaita pieaugums, aģentūrai LETA sacīja inspekcijas pārstāve Megija Ekkerte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Darba vietās šogad miruši atrasti jau 26 cilvēki, kas ir ievērojams pieaugums, ņemot vērā, ka pērn kopumā darba vietās miruši atrasti tika apmēram desmit cilvēki.

Ekkerte norādīja, ka dabīgās nāves darba vietās varētu liecināt par iedzīvotāju veselības problēmām, kas varētu būt saistītas ar pārstrādāšanos vai nerūpēšanos par savu veselību. Padziļināti gan šo problēmu varēs analizēt tikai tad, kad visi gadījumi būs izmeklēti.

Pagaidām no visiem nelaimes gadījumiem darbā šogad izmeklēšana noslēgusies septiņos, un esot grūti izdarīt kādus secinājumus, sacīja Ekkerte.

Pēc viņas paustā, pagaidām arī nelaimes gadījumu tendencēs lielu atšķirību neesot - būtībā saglabājoties jau esošās, proti, cilvēki krīt no augstumiem, kā arī gūst traumas un mirst, veicot kokapstrādes darbus. Vienlaikus VDI vēl secinājumus par tendencēm nevar izdarīt - šādi secinājumi varētu būt gada beigās.

Jau ziņots, ka šogad no 1.janvāra līdz 5.jūlijam nelaimes gadījumos darbā bojā gājuši 16 nodarbinātie un vēl 26 darbinieki atrasti miruši, liecina VDI rīcībā esošā informācija.

VDI informācija liecina, ka šogad no janvāra sākuma līdz jūlijam sākumam vēl 78 cilvēki guva smagus miesas bojājumus.

Pērn šajā periodā bojā gājuši 11 nodarbinātie, bet vēl 95 guvuši smagus miesas bojājumus