Arī biatlona klasika pagalam neveiksmīga mūsu sportistēm pasaules čempionātā
Mūsu izlases līderei Baibai Bendikai šoreiz jāsamierinās viena ar vietu septītajā desmitā.
Sabiedrība
2016. gada 9. marts, 15:56

Arī biatlona klasika pagalam neveiksmīga mūsu sportistēm pasaules čempionātā

Jauns.lv

Latvijas biatlonistes Baiba Bendika un Žanna Juškāne Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta sacensībās 15 kilometru klasikā trešdien palika ārpus labāko sešdesmitnieka, savukārt zelta un sudraba godalgas izcīnīja Francijas sportistes Marī Dorēna-Abēra un Anaisa Beskona.

Bendika pieļāva vienu kļūdu katrā no četrām šaušanām un ieņēma 65.vietu, uzvarētājai zaudējot sešas minūtes un 38,9 sekundes.

Savukārt Juškāne ugunslīnijā kopumā pieļāva piecas kļūdas, ierindojoties 86.pozīcijā starp 91 sportisti, čempionei zaudējot desmit minūtes un 11,9 sekundes.

Sacensību uzvarētāja Dorēna-Abēra pieļāva vienu kļūdu ceturtajā šaušanā un finišu sasniedza ar rezultātu 44 minūtes un 2,8 sekundes. Savai tautietei 12,2 sekundes zaudēja Beskona, kura arī vienīgo kļūdu pieļāva pēdējā ugunslīnijā.

Šis čempionāts Francijas sportistiem izvērties ļoti veiksmīgs - pirms nedēļas Beskona un Dorēna-Abēra triumfēja jauktajā stafetē, kurā viens no dalībniekiem bija arī vīru sprintā un iedzīšanā triumfējušais Martēns Furkads.

Savukārt bronzu izcīnīja vāciete Laura Dālmeiere, kura šajā čempionātā iepriekš triumfēja iedzīšanas sacensībās un trešo vietu ieguva arī sprintā. Dālmeiere pēc ceturtās šaušanas atradās devītajā vietā, taču ar lielisku slēpošanas tempu pēdējā nogrieznī viņai līdz finišam izdevās pakāpties uz trešo pozīciju, uzvarētājai zaudējot minūti un 17,8 sekundes.

Kā zināms, sacensības tika pārceltas par divām ar pusi stundām, lai izvairītos no laika prognozēs solītās miglas un vēja. Daļu distances sniga sniegs, tomēr uz sacensības beigām arī tas mitējās.

Pasaules čempionātā tiek sadalīti arī Pasaules kausa kopvērtējuma punkti. Šeit sezonas līdere ar 996 punktiem ir šoreiz piekto vietu ieņēmusī čehiete Gabriela Soukalova. Viņai ar 910 punktiem seko Dorēna-Abēra, bet trešā ar 868 punktiem ir itāliete Doroteja Vīrere, kura šajās sacensībās bija astotā.

Savukārt Bendika iekrājusi 112 punktus un pašlaik ir 46.pozīcijā.

Kā zināms, pagājušajā nedēļas nogalē notikušajās sprinta sacensībās Bendika šautuvē pieļāva trīs kļūdas, ieņemot 78.pozīciju, kamēr Juškāne neaizvēra četrus mērķus un palika 95.pozīcijā starp 96 sportistēm. Par čempioni tika kronēta mājiniece Tīrila Ekhofa, bet abas Latvijas pārstāves iedzīšanai nekvalificējās.

Jau ziņots, ka Juškānei tas bija pirmais individuālais starts sezonā, jo sportiste iepriekšējās divas sezonas cīnījās ar veselības problēmām, turklāt pirms šīs sezonas viņai arī bija nesaskaņas ar federāciju.

Kā zināms, čempionātu Latvijas biatlonisti sāka ar pēdējo, 25.vietu jauktajā stafetē, kur dāmas veica divus posmus pa sešiem kilometriem, savukārt kungi sacentās 7,5 kilometru distancē. Latvijas komandā startēja Bendika, Juškāne, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks, distancē nopelnot divus soda apļus un izmantojot 11 rezerves patronas.

Tikmēr sacensībās sprintā kungiem Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs neaizvēra pēdējos divus mērķus un izcīnīja 20.vietu, bet Slotiņš un Patrijuks neizcīnīja tiesības piedalīties iedzīšanas sacensībās. Savukārt iedzīšanā Rastorgujevam bija piecas kļūdas un 27.pozīcija.

Pasaules čempionāta turpinājumā ceturtdien vīri sacentīsies 20 kilometru klasikā, bet nedēļas nogalē norisināsies stafetes un masu starta sacensībās.

Planētas meistarsacīkstes Oslo apkārtnē Holmenkollenē ilgs līdz svētdienai, bet pēc tam šosezon gaidāms vēl viens Pasaules kausa posms, kas risināsies Hantimansijskā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA