Jaunas detaļas par asinspirti Viļānos – mirusi arī šāvēja māte
Vietējie stāsta, ka tie, kas ar vīrieti iedzēruši, zinājuši, ka reibumā viņš ir spējīgs uz visu.
112
2016. gada 10. marts, 06:05

Jaunas detaļas par asinspirti Viļānos – mirusi arī šāvēja māte

Jauns.lv

Ziņojām par patiesi traģiskiem notikumiem pagājušās nedēļas nogalē Viļānos – kāds 1965.gadā dzimis vīrietis sašāvis kaimiņos dzīvojošu sievieti un pēc tam nošāvies. Nu kļuvis zināms, ka pēc slepkavības mēģinājuma un dēla pašnāvības mirusi arī viņa māte.

Sašauj vēderā un krūtīs

Kā informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne, sestdienas, 5.marta, rītā policijas dežūrdaļā tika saņemta informācija, ka slimnīcā no Viļāniem smagā stāvoklī nogādāta kāda 1963.gadā dzimusi sieviete, kurai konstatētas divas šautas brūces vēdera un krūšu kurvja rajonā.

Šāvējs atrasts miris

Uzreiz pēc informācijas saņemšanas policija devās uz notikuma vietu, kur noskaidroja uzbrucēja personību. Jau pēc brīža aizdomās turamais tika atrasts savā dzīvesvietā miris, ar šautu brūci galvā. Turpat atrasta un izņemta nereģistrēta pistole un munīcija.

Pēc sākotnējās informācijas, vīrietis todien īsi pirms pulksten 9:00 ieradās pie kaimiņienes mājās, sašāva viņu un devās prom. Par laimi, cietušajai izdevās palūgt palīdzību netālu dzīvojošajiem kaimiņiem. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, iespējamais nozieguma motīvs varētu būt nesaskaņas kaimiņu savstarpējās attiecībās, taču  izmeklēšana turpinās.

Vīrietis esot regulāri piesārņojis dzeramo ūdeni

Kā Kasjauns.lv pastāstīja kāda vietējā iedzīvotāja, vīrietis regulāri konfliktējis ar vairākiem kaimiņiem. „Ar viņu sadzīvot visiem bija ļoti grūti. Viņš ikdienā strādāja ar metāliem, darbojās ap akumulatoriem, kā rezultātā apkārtējie viņu vainoja ūdens piesārņošanā. Visiem bija zināms, ka kaut ko tādu no viņa var sagaidīt,” atklāj viļāniete, kura vēlējās palikt anonīma. „Dzīvoju ļoti tālu no viņa, taču man ir zināms, ka viņš esot bijis savāds. Cik zināms, pēdējā laikā nav aizrāvies ar alkoholu, taču tie, kas ar viņu dzēruši jaunībā, arī teikuši, ka sadzēries viņš jau tad ir bijis spējīgs uz visu,” bažīgi apgalvo sieviete. Pagaidām nav zināms, vai vīrietis šaušanas brīdī bijis alkohola reibumā.

Pēc dēla pašnāvības nomirst arī māte

Viļāniete arī neslēpj, ka neilgi pēc šāvēja uzbrukuma sievietei un pašnāvības mūžībā aizgājusi arī viņa māte. Konkrētas informācijas par nāves iemesliem nav, taču, kā stāsta vietējie, sieviete bijusi ļoti slima un dzīvojusi pansionātā.

Arī VP Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne ziņo, ka, tā kā vīrietis pats nošāvies, šobrīd par notikušā patiesajiem iemesliem vēl ir daudz jautājumu.


Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock