Sagatavots latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plāns
Plāns paredz, ka katru gadu līdz 15. maijam tiks izsūtīti paziņojumi tām juridiskajām un fiziskajām personām, kuru īpašumā aug latvāņi, lai informētu par nepieciešamību veikt to apkarošanu.
Runā Rīga
2016. gada 10. marts, 11:01

Sagatavots latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plāns

Jauns.lv

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien, 10. martā, akceptēja latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatorisko plānu, kas paredz no 2016. Līdz 2020.gadam Rīgas teritorijā apkarot šo invazīvo augu sugu.

Plāns paredz, ka katru gadu līdz 15. maijam tiks izsūtīti paziņojumi tām juridiskajām un fiziskajām personām, kuru īpašumā aug latvāņi, lai informētu par nepieciešamību veikt to apkarošanu. Lai iznīcinātu latvāņus pašvaldībai piederošajās teritorijās, atbilstoši Publisko iepirkumu likumam katru gadu līdz 30. maijam tiks izvēlēts darbu veicējs, kas sakops pašvaldības īpašumus. Savukārt Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes Vides uzraudzības nodaļa katru gadu no 1. jūnijam līdz 30. septembrim apsekos ar latvāņiem invadētās zemes, lai konstatētu,  ir vai nav veikti latvāņu ierobežošanas pasākumi. Ja darbi netiks veikti, tiks piesaistīta Rīgas domes Administratīvā inspekcija.

Pašvaldības rīcībā esošā informācija liecina, ka Rīgas administratīvajā teritorijā atrodas ir 51 ar latvāņiem invadēta platība.

Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskais plāns 2016.-2020.gadam vēl būs jāapstiprina Rīgas domei.

Regīna Zommere/Foto: Edijs Pālens/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību