Rīgā notiks tradicionālās starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā "Baltijas aplis"
Runā Rīga
2016. gada 10. marts, 13:29

Rīgā notiks tradicionālās starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā "Baltijas aplis"

Jauns.lv

Jau šīs nedēļas nogalē, 12. un 13. martā, Rīgas Olimpiskajā sporta centrā (Grostonas iela 6b) risināsies starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā “Baltijas aplis”. Šogad, Olimpiskajā gadā, uz tām ieradīsies labākās vingrotājas no 20 valstīm, tostarp gan pasaules, gan Eiropas čempionātu medaļnieces.

Šogad sacensībās savu sportisko meistarību demonstrēs pasaules klases vingrotājas. Spožākās no tām -  trīspadsmit kārtējā pasaules čempione Jana Kudrjavceva no Krievijas. Sacensību apmeklētāji varēs vērot Ungārijas vingrošanas zvaigzni Doru Vass, Izraēlas izlases vingrotāju Viktoriju Filanovsku, kā arī citas uzlecošās mākslas vingrošanas zvaigznes. Latviju sacensībās šogad pārstāvēs trīs labākās vingrotājas – seškārtējā Latvijas čempione Jeļizaveta Gamaļejeva, Arīna Leina un Laima Lipkina. Konkurence sacensībās solās būt vērienīga un cīņa par uzvaru būs ļoti sīva.

Jau trešo gadu pēc kārtas “Baltijas aplis” ietvaros notiks Ludmilas Kačkaldas piemiņas turnīrs grupu vingrojumos, kur par uzvaru sacentīsies piecas komandas, tostarp arī Latvijas izlase.

“Baltijas aplis” nav iedomājams bez Latvijas pazīstamo mākslinieku piedalīšanās, līdzi jušanas un atbalsta. Katru gadu vingrotājas sacensību laikā cīnās par mākslinieku darbiem. Jau tradicionāli sacensību beigās notiks konkurss “Mis Elegance”, kurā mākslinieku žūrija izvēlēsies elegantāko vingrotāju. Šogad žūrijas priekšsēdētājs ir mākslinieks Jānis Anmanis. Tāpat notiks skatītāju jau iecienītā nominācija “Mis Skatītāju simpātija”, kurai balvu pasniegs māksliniece Baiba Ābelīte. Sacensību organizatori ir parūpējušies par daudz jaukie, mākslinieciskiem pārsteigumiem, taču šajās dienās sagaidāmi arī vairāki viesmākslinieku priekšnesumi.

Sestdien, 12. martā no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00 sacensības iespējams vērot bez maksas. Pasākuma svinīgajā atklāšanā, kā arī sacensībās sestdienas vakarā un svētdien ieeja ar biļetēm, kuras nopērkamas jau no piektdienas, 11. marta Olimpiskajā sporta centrā.  

Mediju pārstāvjiem ieeja sacensībās ir ar akreditācijas kartēm, kuras iespējams saņemt Olimpiskajā sporta centrā sacensību dienā, sazinoties pa tālruni 26488285.

Sacensības atbalsta Rīgas dome, tās organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Latvijas Vingrošanas federāciju.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto