Parakstīs Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas būvprojekta izstrādes līgumu
Līdz 2021.gadam tiks rekonstruēta estrāde ar pārsegumu kupola formā. Tas ļaus tribīnēs atrasties 11 000 dziedātājiem un vēl aptuveni 3000 izvietoties uz skatuves.
Runā Rīga
2016. gada 10. marts, 16:21

Parakstīs Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas būvprojekta izstrādes līgumu

Jauns.lv

Piektdien, 11.martā, plkst.12.30 Rīgas pašvaldība un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais Kultūras centrs parakstīs Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas būvprojekta izstrādes līgumu un darba uzdevumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem.

Pasākums notiks SIA “Rīgas meži” galvenajā birojā Mežaparkā, Ostas prospektā 11, Rīgā.

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas būvprojekta izstrādes līguma un darba uzdevuma parakstīšanā piedalīsies  Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs,  Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālā Kultūras centra direktore Signe Pujāte, SIA “Rīgas meži” valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, arhitekts Juris Poga, arhitekts Austris Mailītis; 2018.gada Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta režisors Uģis Brikmanis, 2018.gada Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns.

Jau ziņots, ka Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekts tiks īstenots divās kārtās. Pirmajā posmā 2018.gadā tiks pārbūvēta skatītāju zona, paplašinot to līdz vismaz 30 000 sēdvietām, kas transformējamas par aptuveni 60 000 stāvvietām. Tiks izbūvēts apakšzemes apjoms, kur izvietosies tirdzniecības vietas, ēdināšanas zona, tualetes.

Savukārt līdz 2021.gadam tiks rekonstruēta estrāde ar pārsegumu kupola formā. Tas ļaus tribīnēs atrasties 11 000 dziedātājiem un vēl aptuveni 3000  izvietoties uz skatuves.

Rekonstrukcija tiks īstenota atbilstoši  skiču projektam, kurš 2007.gadā uzvarēja starptautiskā konkursā. Tā autori ir Jura Pogas un Austra Mailīša  arhitektu biroji.

Rīgas dome projekta īstenošanai varēs saņemt  aizdevumu no Valsts kases līdz 45 miljoniem eiro ar nulles procentu likmi. Konkrētās izmaksu summas tiks noteiktas pēc tehniskā projekta izstrādes un iepirkuma procedūrām.

Aicinām mediju pārstāvjus piedalīties svinīgajā līguma parakstīšanā! Jūsu ērtībai būs nodrošināts transports, kas līdz plkst. 12.00 gaidīs pie Rātsnama, RTU pusē.

 

Sadarbībā ar SIA "Rīgas meži" / Publicitātes foto