foto: Juris Rozenbegrs
Fantastiskās emocijas svētku lielkoncertā un sadziedāšanās naktī baudījuši rekordliels skaits cilvēku
Koristi un apmeklētāji Mežaparka Lielajā estrādē piedalās sadziedāšanās pasākumā.
Kultūra
2018. gada 9. jūlijs, 09:41

Fantastiskās emocijas svētku lielkoncertā un sadziedāšanās naktī baudījuši rekordliels skaits cilvēku

LETA

Aizvadītajā naktī Mežaparka Lielajā estrādē izskanējušajā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma koncertā "Zvaigžņu ceļā" un tam sekojošajā sadziedāšanās pasākumā bija klāt 67 253 cilvēki, līdz ar to šis ir kļuvis par visu laiku apmeklētāko Dziesmu svētku pasākumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koristi un apmeklētāji pēc Dziesmusvētku kulminācijas vienojas sadziedāšanās pasākumā

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu. Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās ...

gallery icon
90

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu. Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās pasākumu līdz pat rīta gaismai.

Juhņēviča atzina, ka liels darba cēliens ir noslēdzies, bet rīkotājiem gan priekšā vēl vairāku nedēļu pēcdarbi. "Svētki ir izskanējuši, bet daudz dažādas praktiskās lietas parasti notiek arī pēc svētkiem. Ir teritorijas sakopšana, pagaidu būvju demontēšana, protams, arī papīru darbi," klāstīja nupat aizvadīto Dziesmu un deju svētku izpilddirektore.

Viņa pastāstīja, ka svētku organizēšanā tiešā veidā iesaistījās ap 500 cilvēku liela komanda, taču, ja pieskaita arī brīvprātīgos, sadarbības partnerus, atbildīgo dienestu darbiniekus, kas dežūrēja pasākumu norises vietās, un citus, kas palīdzēja nodrošināt svētkus, tad kopējais iesaistīto cilvēku skaits varētu būt ap 4000, neskaitot pašus dziedātājus un dejotājus.

Dziesmusvētku kulminācija - noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka estrādē

gallery icon
344

Par Dziesmu un deju svētkiem lielu interesi izrādīja arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji - akreditēto mediju skaits bija ap 700, no kuriem liela daļa bija ārvalstu mediji, informēja Juhņēviča.

Aizvadītajā naktī ar tautasdziesmu "Pūt, vējiņi" Andreja Jurjāna apdarē 16 500 koristu izpildījumā noslēdzās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki, kuros kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē.

Pacilātā noskaņojumā tūkstošiem ļaužu ierodas uz svētku kulmināciju Mežaparka estrādē

gallery icon
62