Sabiedrība
2016. gada 10. marts, 23:08

Pret četriem operatīvajiem KNAB darbiniekiem ierosinātas disciplinārlietas

Jauns.lv

Pret četriem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvajiem darbiniekiem pagājušajā nedēļā ierosinātas disciplinārlietas, Latvijas Radio raidījumam "Aktuālais temats" sacīja biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes locekle Lienīte Šikore.

Viņa nevarēja pateikt, cik daudz aktuālu disciplinārlietu kopumā izmeklē birojs, taču to esot "pietiekami daudz" un tās veidotas "uz pietiekami apšaubāmiem pamatiem".

Arodbiedrības valdes locekle pauda satraukumu, ka KNAB vadītājs var ļaunprātīgi izmantot Saeimas ceturtdien pieņemtos grozījumus KNAB likumā. Parlamentāriešu akceptētās likuma izmaiņas nosaka, ka KNAB amatpersonas ir nodarbinātas valsts dienestā un to nodarbinātības tiesiskajām attiecībām piemērojamas darba tiesiskās attiecības regulējošo normatīvo aktu normas.

Šikore pastāstīja, ka pašlaik notiek KNAB darbinieku novērtēšana. Viņas ieskatā, novērtēšanas laiks pielāgots likuma grozījumiem, lai situāciju var izmantot darbinieku atlaišanai vai rotācijai.

Šikore pauda bažas, ka pašreizējam biroja vadītājam Jaroslavam Streļčenokam ir vēlme iegūt ļoti lielu varu, izrēķināties ar nevēlamajiem darbiniekiem un iznīcināt korupcijas apkarošanu.

BNS