Pagājis jau mēnesis, kopš no mājām aizgājuši Mārtiņš un Vanesa
Jau mēnesi kopš mājās nav rādījies liepājnieks Mārtiņš un ventspilniece Vanesa. Arī viņu meklēšana vairs nenotiek tik intensīvi kā pirmajā pazušanas nedēļā. Lai arī policija viņus izsludinājusi meklēšanā, tā uzskata, ka ar jauniešiem viss ir kārtībā.
Sabiedrība
2016. gada 11. marts, 06:18

Pagājis jau mēnesis, kopš no mājām aizgājuši Mārtiņš un Vanesa

Jauns.lv

Pagājis jau mēnesis, kopš no mājām Valentīndienas priekšvakarā aizgāja divi jaunieši: 17 gadu vecā ventspilniece Vanesa Apkalne un 19 gadu vecais liepājnieks Mārtiņš Škuburs. Abi nodēvēti par Kurzemes Romeo un Džuljetu, jo, pēc visa spriežot, no mājām aizbēguši tādēļ, ka vecāki iebilduši pret viņu romantiskajām attiecībām.

Lai arī policija izsludinājusi viņus starptautiskajā meklēšanā, Valsts policijas mājaslapā nav informācijas, ka viņi tiek meklēti. Tāpat par viņu pazušanu nav informācijas sabiedriskās organizācijas „Bezvests.lv” datu bāzē. Tas varētu liecināt, ka viņu meklēšana, iespējams, apsīkusi un tiek gaidīts, ka jaunieši vienkārši kādā brīdī paši ieradīsies mājās. Viss liecina, ka jaunieši pašlaik varētu kaut kur baudīt divvientulību.

Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse Kasjauns.lv teica: „Sāksim ar to, ka izsludināšana starptautiskā meklēšanā un meklēšanas lietas ierosināšana kā tāda nenozīmē personu ievietošanu publiskajā policijas mājas lapā pie meklējamām personām.

Šī meklēšanas darbība nav obligāta, pie tam šajā reizē izraisītā ažiotāža bija pat ļoti publiska. Šobrīd varam atbildēt vien to, ka policijai nav pamata uzskatīt, ka ar jauniešiem būtu noticis kāds noziedzīgs nodarījums”.

Savukārt Bezvests.lv pārstāve Svetlana Gintere Kasjauns.lv sacīja: „Diemžēl nav nekas zināms par šo pārīti”. Vienlaikus viņa arī teica, ka pazudušo jauniešu vecāki nav vērsušies organizācijā, lai tiktu uzsākta jauniešu meklēšana. Tādēļ arī Bezvests.lv viņus nemeklējot.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka , ka 12. februārī Liepājas teātrī par garderobistu strādājošais Mārtiņš devās no Liepājas uz Ventspili, lai apmeklētu turienes skolas sarīkojumu kopā ar Ventspils ģimnāzijas 11. klases audzēkni Vanesu. Abi tur tad arī redzēti. Pēc tam tikai Mārtiņš padevis savai mammai, ka viss ir kārtībā. Kur un kāpēc abi devušies, joprojām ir mīkla. 13. februārī Vanesa un Mārtiņš redzēti Liepājā, it kā dodoties Lietuvas virzienā. Abi savus mobilos tālruņus, lai iegūtu naudu, esot nodevuši lombardā.

To, ka abi jaunieši bijuši pazīstami jau iepriekš, laikrakstam „Kurzemes Vārds” apliecinājusi meitenes māte Kristīne Iekļava. Sīkākas detaļas gan viņa nevēlējās atklāt. Vien nojaušams, ka abu jauno cilvēku starpā valdījušas romantiskas attiecības, kuras, iespējams, nav atbalstījuši nepilngadīgās jaunietes tuvinieki.

Piemēram, Vanesas mamma Mārtiņa „Instagram” profilā pie abu jauniešu romantiska selfija ierakstījusi komentāru: „Ja Vanesa nebūs šonakt mājās, tiksimies tiesā, tev ir 19, Vanesa ir nepilngadīga...”

Nedēļu pēc jauniešu pazušanas Mārtiņa mamma no dēla telefonā saņēmusi īsziņu, lai neuztraucoties – ar viņu un Vanesu viss esot kārtībā.

 „Nāc/brauc taču reiz mājās! Nekas nav neatrisināms! Nekas! Tavi radinieki un mazais brālītis nav pelnījis asaras, un draugi arī uztraucas. Kaut tikai padod ziņu mammai, viņa tomēr par tevi visvairāk satraucas,” – tā „Facebook” savukārt aicina pazudušā puiša Mārtiņa draugi.

Savukārt Vanesas mamma savā „Facebook” profilā raksta: „Mīļo meitiņ, lūdzu, attopies un nāc mājās... jo ilgāk iet laiks, jo viss kļūst sarežģītāk... Mēs tiksim ar visu galā, apsolu! Ļoti mīlu Tevi! Lūdzu, nāc mājās...”

Kasjauns.lv/Foto: Valsts policija, Instagram