"Būtu pārsteidzīgi apgalvot, ka Rīgā sākušies taksometru kari," saka kriminālpolicijas šefs
Sazonovs nedomā, ka būtu sākušies takšu kari - kā tas bija senāk.
Sabiedrība
2016. gada 11. marts, 09:37

"Būtu pārsteidzīgi apgalvot, ka Rīgā sākušies taksometru kari," saka kriminālpolicijas šefs

Jauns.lv

Valsts policija ir izvirzījusi daudz versiju par kompānijas "BalticTaxi" taksometru dedzināšanu, taču šobrīd ir pāragri runāt, ka Rīgā būtu sākušies "taksometru kari", atzina Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par visiem pagājušajā nedēļā notikušajiem taksometru dedzināšanas gadījumiem ir sākti kriminālprocesi un izvirzītas ļoti daudzas versijas, teica Sozinovs. Lai arī automašīnu dedzināšanas ir notikušas, tomēr šobrīd ir pāragri izdarīt kādus secinājumus, viņš uzsvēra, gan atzīstot, ka sliecas domāt, ka konkrētie gadījumi ir ļaunprātīgas dedzināšanas.

Nesaskaņas starp taksometru vadītājiem ar policijas iejaukšanos bijušas arī iepriekšējos gados. Vēl pērn policija aizturēja vairākus cilvēkus, kas Vecrīgā meta paštaisītas ierīces zem taksometru riteņiem, dūra riepas un skrāpēja automašīnas, lai šādi paustu neapmierinātību saistībā ar stāvvietu dalīšanu, "nerakstītajiem likumiem" un tamlīdzīgi. Policija toreiz nekonstatēja, ka tas būtu darīts pašu taksometru kompāniju vārdā, taču kopš tā laika policijai nav bijusi informācija, ka taksistu starpā valdītu nesaskaņas.

"Tagad acīmredzot sāksim pievērst pastiprinātu uzmanību, kas notiek šajā biznesā un vai tiešām ir nesaskaņas. Tajā pašā laikā policija nevar vienkārši izdomāt, ka notiktu tas, ko presē dēvē par taksometru kariem, jo mums nav nekādu ziņu," skaidroja Sozinovs. Pastiprināta uzmanība gan nenozīmējot biežākas patruļas Vecrīgā, bet gan ciešāku informācijas analīzi.

Jau ziņots, ka nedēļas laikā nodedzinātas četras kompānijas "BalticTaxi" automašīnas un iemesls varētu būt pelēkajā ekonomikā strādājošo nevēlēšanās sakārtot nozari un panākt godīgu konkurenci,ET informēja uzņēmumā.

Autostāvvietā Pļavniekos esot nodedzināts viens "BalticTaxi" taksometrs, bet "BalticTaxi" taksometru autostāvvietā Krustabaznīcas ielā kāds nodedzināja trīs taksometrus. Tāpat esot piekauts "BalticTaxi" automašīnas vadītājs, bet citu taksometru autovadītāji lieguši taksometra iebraukšanu Vecrīgā, nobloķējot ceļu.

Kā ziņots, Rīgas dome saistošajos noteikumos, kas regulē taksometru licencēšanas kārtību, noteikusi ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam noteikusi gada nodevu 300 eiro apmērā. Parastā licence vairs nedod pārvadātājam tiesības veikt pasažieru pārvadājumus ar vieglo taksometru Vecrīgā - tam jāsaņem speciālā atļauja.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA