Laika prognoze nedēļas nogalei
Brīvdienās debesis biežāk skaidrosies.
Sabiedrība
2016. gada 11. marts, 10:24

Laika prognoze nedēļas nogalei

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Latvijā pastiprināsies anticiklons, un mazkustīgā mākoņu zona, kas pēdējās dienās klāj valsts lielāko daļu, pakāpeniski izklīdīs un virzīsies uz Krievijas un Baltkrievijas pusi, liecina "Global Forecast System" prognozes.

Sestdien mākoņu vēl būs daudz, īpaši valsts austrumos, un debesis skaidrosies tikai brīžiem. Naktī vietām Latgalē gaidāms neliels lietus un sniegs, bet diena paies bez būtiskiem nokrišņiem.

Gaisa temperatūra sestdienas naktī pazemināsies līdz +1..-4 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem.

Svētdien debesis skaidrosies arvien vairāk, dienā būs pārsvarā saulaina. Naktī un no rīta vietām veidosies migla. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -1..-6 grādiem, vietām Vidzemē līdz -9 grādiem, bet dienā tā sasniegs +3..+8 grādus.

Nākamās nedēļas sākumā laika apstākļi saglabāsies līdzīgi - naktīs valdīs sals, bet dienās temperatūra tuvosies +10 grādu atzīmei, savukārt nedēļas vidū varētu kļūt vēl par dažiem grādiem siltāks.

Lai arī tikpat kā ik gadu martā vēl uznāk vismaz dažu dienu noturīgs sals un sniegs, pašreizējās prognozes rāda, ka tuvāko desmit dienu laikā aukstuma vilnis nav gaidāms.

BNS/Foto: Rebeka Žeire/LETA