Runā Rīga
2016. gada 11. marts, 19:47

Sākts darbs pie Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais Kultūras centrs šodien, 11.martā, parakstīja Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas būvprojekta izstrādes līgumu un darba uzdevumu ar Jura Poga un Austra Mailīša arhitektu birojiem.

“Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekts ir visievērojamākais no visiem, kurš Rīgā kultūras jomā tiek realizēts kopš 1991. gada. Man pēc būtības atliek tikai novēlēt labu ceļavēju projekta realizētājiem, kuri visi ir apliecinājuši savu labo gribu, lai projektu realizētu laikā un mēs savai valstij uz Latvijas simtgades svinībām visi kopā spētu dot šādu ieguldījumu, ” pēc līguma parakstīšanas sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rekonstrukcija tiks īstenota atbilstoši  skiču projektam, kurš 2007.gadā uzvarēja starptautiskā konkursā. Tā autori ir Jura Pogas un Austra Mailīša  arhitektu biroji.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks: “Rekonstrukcijas būvprojekta izstrāde ir liela atbildība arhitektiem. Būvprojektam ir jābūt gatavam līdz nākamā gada 10.janvārim, lai Rīgas pašvaldība spētu paveikt iecerētos  darbus līdz Dziesmu un deju svētkiem. Projekts ir grandiozs, bet domāju, ka tam mums ir visa nepieciešamā pieredze, kā arī Kultūras un Finanšu ministrijas atbalsts.”

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekts tiks īstenots divās kārtās. Pirmajā posmā 2018.gadā tiks pārbūvēta skatītāju zona. Savukārt līdz 2020.gadam tiks rekonstruēta estrāde ar pārsegumu kupola formā.

“Pēc rekonstrukcijas Mežaparka estrādē skatītāju laukumā tiks nodrošināts ne mazāk kā 30000 sēdvietu, kas ir vismaz par 8000 sēdvietām vairāk nekā šobrīd. Ja pasākums estrādē paredzēts bez sēdvietām, tad stāvvietu maksimālo kapacitāti skatītāju laukā kopā ar koru tribīnēm būs iespējams nodrošināt līdz pat 70 000, kas ir par 25000 vairāk  nekā šobrīd. Zem estrādes tiks uzbūvēta arī jauna multifunkcionāla ēka ar konferenču un ekspozīciju zālēm,” par ieguvumiem pēc estrādes rekonstrukcijas darbiem informē Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.  

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas būvprojekta izstrādes līguma un darba uzdevuma parakstīšanā piedalījās arī Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālā Kultūras centra direktore Signe Pujāte, SIA “Rīgas meži” valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, arhitekts Juris Poga, arhitekts Austris Mailītis. 2018.gada Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta režisors Uģis Brikmanis.

Rīgas dome projekta īstenošanai varēs saņemt  aizdevumu no Valsts kases līdz 45 miljoniem eiro ar nulles procentu likmi uz 30 gadiem. Pirmās  daļas būvdarbu izmaksas ir paredzētas līdz 18 miljoniem eiro, bet otrās daļas – līdz 25 miljoniem eiro. Projektēšanas un ekspertīzes izmaksām ir paredzēts  līdz 2 miljoniem eiro liels finansējums. Konkrētās izmaksu summas tiks noteiktas pēc tehniskā projekta izstrādes un iepirkuma procedūrām.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto