Prezidents Vējonis turpina atveseļošanos Vaivaros un strādā Jūrmalas rezidencē
Vējonis turpinu atveseļošanos un strādā savā rezidencē Jūrmalā.
Sabiedrība
2016. gada 13. marts, 11:59

Prezidents Vējonis turpina atveseļošanos Vaivaros un strādā Jūrmalas rezidencē

Jauns.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis turpinu atveseļošanos nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", bet strādā rezidencē Jūrmalā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par to prezidents paziņojis savā tviterkontā, vienlaikus atkārtoti pasakoties visiem par atbalstu un laba vēlējumiem, kas palīdzējuši grūtos brīžos.

Prezidenta Preses dienests informē, ka Vējoņa rehabilitācija centrā "Vaivari" norit veiksmīgi, viņš turpina atveseļoties un nostiprina savu veselību.

Jau ziņots, ka Vējonis 18.janvārī tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Izvērtējot Valsts prezidenta veselības stāvokli, ārsti 19.janvārī nolēma turpmāku ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidentam bija nepieciešams veikt papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai.

Tikmēr tika pieņemts lēmums ar 20.janvāri Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības laiku uzticēt Saeimas priekšsēdētājai. Tajā pašā dienā Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā prezidentam Vējonim veikti papildu izmeklējumi. Mediķi konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus. Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda nolēma, ka galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācija. Šajā pašā dienā Valsts prezidentam sekmīgi tika veikta sirds operācija.

 

Valsts prezidenta vispārējais veselības stāvoklis pēc operācijas novērtēts kā atbilstošs operācijas apjomam, un tas stabilizējās. Prezidentam tika turpināta terapija, un 21.janvārī viņš pamodās no medikamentozā miega stāvokļa.

Pēc veiktās operācijas viņš 2.februārī pirmo reizi uzrunāja Latvijas ļaudis, pasakoties par slimības laikā saņemtajiem veselības vēlējumiem un sniegto atbalstu. Trīs dienas vēlāk pēc papildu izmeklējumu veikšanas ārsti atzina, ka Valsts prezidenta veselības stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka intensīvā terapija vairs nav nepieciešama. Tika pieņemts lēmums, ka prezidents turpmāk ārstēsies kardioķirurģijas nodaļā.

Vēlāk prezidents sāka jau veikt aktuālos darba pienākumus, tostarp turpināja ārstu noteikto medikamentu kursu un sākto fizioterapiju.

No Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Vējonis tika izrakstīts 26.februārī un kopš tā laika iziet rehabilitācijas kursu centrā "Vaivari".

 


LETA / Foto:  Aigars Hibneris /  Edijs Pālens/LETA