foto: LETA
Vietējais uzņēmējs nopircis "Rīgas satiksmes" vecos tramvajus
Tramvaju depo Fridriķa ielā, no kura sastāvi šobrīd tiek krauti fūrēs ar Ukrainas numurzīmēm.
Sabiedrība
2018. gada 23. jūnijs, 18:26

Vietējais uzņēmējs nopircis "Rīgas satiksmes" vecos tramvajus

Jauns.lv

Norakstītie "Rīgas satiksmes" tramvaji visbeidzot nopirkti, vēsta portāls "Delfi", atsaucoties uz kādu aculiecinieku, kurš depo rajonā Fridriķa ielā piefiksējis, ka tramvaju sastāvi sakrāmēti uz fūrēm, kurām ir Ukrainas numurzīmes.

Jauns.lv jau vēstīja, ka "Rīgas satiksme" bija izsludinājusi izsoli, pārdodot vecos, uzņēmuma norakstītos tramvajus. Sludinājums par tramvaju pārdošanu bijis pat portāla Ss.com ziņojumu dēlī. Izsole notikusi šī gada 16.aprīlī un tajā kā vienīgais veco tramvaju pircējs pieteicies uzņēmums "V Service". Kopumā tika izsolīti 23 tramvaju sastāvi un viens sliežu tīrītājs. Tie tirgoti cenā no apmēram 3000 līdz 4000 eiro.

Kā noskaidrojis portāls "Delfi", pircējs ir Mārtiņš Antonišķis jeb firma "V Service", taču saimnieks vēlas paturēt pie sevis informāciju, ko ar iegūtajiem tramvajiem darīs un vai tie paliks Latvijā. Pircējs nevēlas, lai publiskā vidē ar šo informāciju tiktu spekulēts. "Delfi" ziņo, ka uzņēmums "V Service" nodarbojas ar specializētu būvdarbu veikšanu un tā apgrozījums pārsniedz vienu miljonu eiro.