Jaunā nedēļa sāksies ar diezgan nepatīkamu laiku
Ir marta vidus, taču pavasaris pagaidām vēl nesteidzas.
Sabiedrība
2016. gada 13. marts, 18:34

Jaunā nedēļa sāksies ar diezgan nepatīkamu laiku

Jauns.lv

Svētdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā spīdēja saule, vienīgi Vidzemes rietumos, vietām Zemgalē un Kurzemes piekrastē debesis bija apmākušās. Gaisa temperatūra pēcpusdienā bija no +7 grādiem daudzviet Latgalē līdz nullei Vidzemes rietumos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdienas naktī debesis apmāksies un uz rītu Latviju no ziemeļiem sāks šķērsot nokrišņu zona, atnesot gan nelielu sniegu, gan lietu.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Nakts pirmajā pusē, kad debesis vēl daudzviet būs skaidras, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1..-4 grādiem, bet uz rītu visā valstī kļūs siltāks.

Dienas pirmajā pusē laiks saglabāsies apmācies, bet pēcpusdienā brīžiem skaidrosies. No rīta vēl daudzviet, bet pēcpusdienā tikai vietām Vidzemes austrumos un Latgalē, kā arī Liepājas apkaimē gaidāmi nelieli nokrišņi - lietus un sniegs.

Pastiprināsies ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, brāzmās 10-15 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra +2..+7 grādi.

Rīgā apmācies laiks, agri no rīta un dienas pirmajā pusē brīžiem neliels sniegs un lietus. Pastiprināsies ziemeļrietumu, rietumu vējš, brāzmās 12-15 metri sekundē. Minimālā gaisa temperatūra nakts sākumā 0..-1 grāds, bet uz rītu kļūs siltāks. Maksimālā dienā - ap +4 grādiem.

BNS/ Foto: Shutterstock