foto: Publicitātes
Siltināto namu konkursā uzvar "piecstāvene" Liepājā
Nams Liepājā, Klaipēdas ielā 70, uzcelts 1968. gadā, bet renovācija veikta 2015. gadā. Tagad katram dzīvoklim ir apkures patēriņa skaitītājs.
Novadu ziņas
2018. gada 23. jūnijs, 09:03

Siltināto namu konkursā uzvar "piecstāvene" Liepājā

Jauns.lv

Šā gada konkursā Energoefektīvākā ēka Latvijā daudzdzīvokļu māju kategorijā uzvarējis nams Liepājā, Klaipēdas ielā 70.

Konkursu jau astoņus gadus rīko Ekonomikas ministrija, žurnāls "Būvinženieris" un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Pirmo vietu jaunbūvju nominācijā ieguvusi ēka Rīgā, Grostonas ielā 12, un starp sabiedriskajām celtnēm uzvarējusi administratīvā ēka Ventspilī, Jūras ielā 34. “Enerģijas izmaksu pieaugums mums visiem liek domāt un meklēt veidus, kā strādāt un dzīvot efektīvāk. Konkurss "Energoefektīvākā ēka Latvijā" kļuvis par labu tradīciju, lai ar labo piemēru palīdzību mudinātu arvien plašāku sabiedrības daļu uzlabot un padarīt kvalitatīvāku mūsu dzīves telpu,” norāda Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Ministrijas Atzinības balvu saņēmuši Valsts nekustamie īpašumi par ieguldījumu sabiedrībai nozīmīgu ēku atjaunošanā un energoefektivitātes paaugstināšanā. Atzinības balvas par ieguldījumu energoefektivitātes popularizēšanā pasniegtas arī Valmieras namsaimniekam un SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs" projektu vadītājam Tomam Cīrulim.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas balvu Klimata draugs saņēmis Valmieras namsaimnieks. Žūrijas atzinību izpelnījies Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums par uzņēmību un neatlaidību, uzsākot ēku atjaunošanu Daugavpilī.

Interneta balsojumā sīvā cīņā ar jaunbūvi Rīgā, Jūrmalas gatvē 82 k-1, visvairāk balsu (181) un līdz ar to Simpātijas balvu ieguva vienģimenes ēka Rīgā, Imulas ielā 1A. Šogad konkursam bija saņemti 14 pieteikumi, visvairāk no Liepājas un Valmieras, kas ir aktīvākās namu atjaunošanā, un Rīgas, kur vairāk būvē jaunas ēkas.