foto: LETA
KNAB atklāj, kāpēc tiek veikta Kļaviņa kratīšana
Askolds Kļaviņš.
Sabiedrība
2018. gada 21. jūnijs, 19:44

KNAB atklāj, kāpēc tiek veikta Kļaviņa kratīšana

LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzskata, ka Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS), ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, radījis būtisku kaitējumu Saeimas budžetam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

KNAB paziņojumā presei, neminot deputāta vārdu, raksta, ka ceturtdien birojs lūdza Saeimai atļauju veikt kriminālprocesuālās darbības attiecībā pret Saeimas deputātu. Kriminālprocess sākts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Šogad 2.maijā sāktajā kriminālprocesā iegūti pietiekami pierādījumi tam, ka Saeimas deputāts, pildot deputāta pilnvaras, no 2016.gada 1.novembra līdz šā gada maijam ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, radot būtisku kaitējumu Saeimas budžetam, raksta KNAB.

Kriminālprocesā tiek veiktas nepieciešamās procesuālās darbības, tādēļ, lai netiktu apdraudēta tā gaita, šobrīd plašāka informācija netiks sniegta.

Ņemot vērā KNAB paziņoto, nav precīzi skaidrs, vai izmeklēšana notiek saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju, ka Kļaviņš īsi pēc kļūšanas par parlamentārieti ir mainījis savu deklarēto dzīvesvietu no galvaspilsētas uz Liepāju, kas ļāvis piecas līdz sešas reizes palielināt saņemto transporta izdevumu kompensāciju.

Tāpat patlaban nav skaidrs, vai un kad KNAB deputātam piemēros kādu no šiem statusiem - aizdomās turētā statusu vai personas pret kuru sākts kriminālprocess statusu.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien nolēma piekrist Kļaviņa kratīšanai.

Saeimas lēmums paredz piekrist kratīšanai deputāta dzīvesvietā, automašīnā, kratīšanas rezultātā izņemto mantu apskatei, kā arī automašīnas izņemšanai un apskatei.

Debatēs par šo jautājumu Kļaviņš deputātiem lūdza atbalstīt kratīšanas atļaušanu, solot tiesībsargājošajām iestādēm visu parādīt un izstāstīt. Viņš pauda cerību, ka šī situācija atrisināsies.

Kļaviņš pauda pārsteigumu par šo situāciju. Reizē viņš norādīja, ka jau kādu laiku esot klīdušas baumas saistībā ar to, ka viņš ir nomainījis savu deklarēto dzīvesvietu uz Liepāju. Deputāts uzsvēra, ka Liepājā viņam ir mājas, kur viņš arī uzturas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās