Rasnačs sašutis par Gobzema biežo viesošanos RīgaTV 24 studijā un uzskata, ka raidlaiks tiek pirkts
Sabiedrība
2018. gada 21. jūnijs, 13:24

Rasnačs sašutis par Gobzema biežo viesošanos RīgaTV 24 studijā un uzskata, ka raidlaiks tiek pirkts

TV24

13. jūnija LTV1 raidījumā “Tieša runa” tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) apsūdzēja zvērinātu advokātu Aldi Gobzemu (KPV LV) apmaksātas kampaņas pasūtīšanā medijos Dienas Bizness un RīgaTV 24. Šodien, ciemojoties RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”, viņš skaidroja savus izteikumus un apsūdzēja televīziju propagandas veidošanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rasnačs skaidroja savus izteikumus par Gobzema apmaksātām kampaņām ar to, ka, viņaprāt, advokāts televīzijā ciemojas pārāk bieži: “Manis teiktais ir saistīts ar to, ka šis personāžs ļoti bieži parādās atsevišķos raidījumos, kas izraisa pamatotas bažas par to, ka apmaksātajā laikā… Nekas mums nav bezmaksas, arī šis raidījums nav bezmaksas. Televīzijas ēters maksā naudu! Par velti tas nav!”

Viņš arī kritizēja RīgaTV 24 par dažādu viedokļu neatspoguļošanu. “Izmantojot iespēju, es arī pateikšu, ka diemžēl šie diskusiju raidījumi, kas bieži vien ir, parādās bez viedokļu dažādības. Es tos uztveru kā propagandas raidījumus pret Tieslietu ministriju un pret mani. Arī vakar tāds bija “Preses klubs”. Es novēlētu vismaz šajā laikā, kas sākas pēc 9. jūnija, kad tomēr stingri kontrolē, ko un cik mēs runājam, vairāk ievērot vienlīdzības principu,” aicināja tieslietu ministrs.

RīgaTV 24 iepriekš apliecinājis, ka producenti bieži ministru aicinājuši uz dažādiem raidījumiem, tomēr dažādu apstākļu dēļ viņš nav spējis ierasties. Rasnačs skaidro, kāpēc šāda situācija radusies: “Atbildot uz jautājumu: “Mēs taču jūs aicinām uz “Preses klubu” un “TOP5”…” Es skatos, ka ministri tajos nepiedalās. Šeit, uz “Dienas personība ar Veltu Puriņu”, nāk premjers un ministri, bet, ja runā par pārējiem, man ir novēlējums producentiem aicināt cilvēkus ar viedokļu dažādību, jo tad tas arī vairos jūsu auditoriju. Jo tie raidījumi, protams, ir interesanti!”

Viņš atzina, ka vairākkārt ir viesojies raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”, tomēr “propagandas” raidījumos nepiedalās. “Mums ir monitorings, un, protams, šeit es esmu biežs viesis. Liels paldies gan jums, gan arī televīzijas vadībai par šo iespēju, jo sabiedrībai ir jāzina savas tiesības un tieslietu ministra pienākums ir šādā raidījumā piedalīties. Bet raidījumā, kurš ir pārveidots par propagandas raidījumu, kurā nepārtraukti ir uzstādījums lamāt valdību ar visiem iespējamiem līdzekļiem… Ir jautājums, vai ministram ir jāatmet visi pārējie darbi un jāskrien uz šo raidījumu?! Līdz ar to es novēlētu RīgaTV 24 producentiem izvēlēties cilvēkus, ko jūs aiciniet,” raidījumā sacīja Rasnačs.

Kanāla RīgaTV 24 direktors Klāvs Kalniņš komentēja ministra izteikumus: “Vēlos uzsvērt, ka RīgaTV 24 ir dzīvā satura televīzija, kas nozīmē, ka katra raidījuma tēmas un viesi tiek izvēlēti, atbilstoši aktualitātēm valstī un notikumiem politikā un citās jomās konkrētajā dienā. Tieslietu ministrs ir tiesību garants valstī, un ir bēdīgi noskatīties, ka šādus melīgus apvainojumus atļaujas izteikt tieši ministrs, kuram pirms šādiem paziņojumiem būtu jāizpēta un jāpārbauda fakti. RīgaTV 24 ir viens no skatītākajiem informatīvajiem kanāliem Latvijā, un ir nepatīkami noskatīties, ka ministrs, kurš izvairās no mūsu kanāla producentu aicinājumiem uz raidījumiem, kur izskan viedokļi, kas nesakrīt ar ministra nostāju, RīgaTV 24 raidījumos paustos viedokļus uzskata par propagandu. Ja mēs visi kopā šobrīd jau ilgstoši  cīnāmies ar viedokļiem, kas nonāk mūsu medijos no Kremļa ruporiem, bet mūsu tieslietu ministrs atļaujas medijos paust nepārbaudītu informāciju, rodas jautājums, kā viedoklim tad Latvijas sabiedrība vispār vairs var uzticēties?”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās