foto: LETA
Kaimiņu strīds Rīgā elektrības rēķinu apmaksas dēļ beidzas ar kaklā iedurtu nazi
112
2018. gada 19. jūnijs, 15:07

Kaimiņu strīds Rīgā elektrības rēķinu apmaksas dēļ beidzas ar kaklā iedurtu nazi

Jauns.lv

Pirmdien, 18. jūnijā, Valsts policija saņēma izsaukumu uz dzīvokli Rīgā, Sarkandaugavā, kur kāds 61 gadu vecs vīrietis bija guvis iegriezumu kaklā. Notikuma vietā ieradās patruļpolicisti, kā arī mediķi, kuri cietušo nogādāja ārstniecības iestādē. Izrādījies, ka par iemeslu notikušajam kļuva strīds par elektrības rēķina apmaksu. 

Valsts policijā stāsta, ka turpat notikuma vietā policisti aizturēja iespējamo vaininieku - cietušā kaimiņu, kurš tobrīd bija divu promiļu stiprā alkohola reibumā.

Policisti noskaidroja, ka abiem kaimiņos dzīvojošajiem vīriešiem bijušas domstarpības elektrības rēķinu apmaksas dēļ. Todien vīrieši bijuši alkohola reibumā. Paņēmis līdzi nazi, viens no viņiem gājis ciemos pie otra. Ciemiņš savam kaimiņam sācis pārmest, ka viņš tērējot par daudz elektrības un pielicis pie viņa rīkles nazi, draudot. Dzīvokļa saimnieks aizstāvoties satvēris vīrieša roku, taču izdarījis neveiklu kustību, kā rezultātā guvis savainojumu kaklā. Pēc notikušā cietušais pats izsauca policiju.

Aizturētais 38 gadus vecais vīrietis jau iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu, zādzību, miesas bojājumu nodarīšanu un dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta – par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sodus.