foto: LETA
Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju ar situāciju valstī nav apmierināti
Cilvēki lietus laikā.
Sabiedrība
2018. gada 17. jūnijs, 17:03

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju ar situāciju valstī nav apmierināti

LETA

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju jeb 55% aptaujāto joprojām kopējo situāciju valstī vērtē kā sliktu, liecina 89.Eirobarometra aptaujas dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Salīdzinot ar 2017.gada rudens aptauju, skeptiķu skaits samazinājies vien par trīs procentpunktiem. Kā labu kopējo situāciju valstī vērtē 42% Latvijas respondentu jeb par četriem procentpunktiem vairāk nekā pērn rudenī.

Vidēji Eiropas Savienībā (ES) 51% aptaujāto situāciju savā valstī vērtē kā labu, bet 47% kā sliktu. Lietuvā 53% respondentu situāciju valstī vērtē kā sliktu, 45% kā labu, bet Igaunijā kā sliktu situāciju valstī vērtēja vien 25%, kā labu - 70% respondentu.

61% Latvijas respondentu uzskata, ka situācija valstī turpmākā gada laikā nemainīsies, bet 22% uzskata, ka tā uzlabosies. 13% atbildējuši, ka kopējā situācija valstī nākamo 12 mēnešu laikā pasliktināsies.

Aptaujā arī secināts, ka lielākā daļa jeb 59% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju domā, ka nākamā gada laikā valstī nemainīsies arī situācija nodarbinātībā. Tikmēr 23% domā, ka tā uzlabosies, bet 12% - ka pasliktināsies.

Ekonomikas situācija valstī Latvijas iedzīvotāju skatījumā ir vēl sliktāka. Kā sliktu to vērtē 65% respondentu. Salīdzinot ar 2017.gada rudens aptauju, skeptiski domājošo skaits samazinājies par pieciem procentpunktiem. Lietuvā savas valsts ekonomikas situāciju kā sliktu novērtējuši 60%, bet Igaunijā 31% aptaujāto.

Tikmēr situāciju sabiedrisko pakalpojumu sniegšanā 58% Latvijas iedzīvotāji novērtējuši kā labu, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā pērn rudenī, bet 36% kā sliktu.

89.Eirobarometra aptauja tika veikta laikā no 17.marta līdz 28.martam 34 valstīs vai teritorijās, tajā skaitā 28 ES dalībvalstīs.