Drošībnieki atklāj Kremļa propagandas žurnālista Greiema Filipsa iespējamos plānus
DP neizslēdz iespēju, ka žurnālists Greiems Filipss Latvijā ieradies, lai veidotu publikācijas, kurās tiks atspoguļoti 16.marta pasākumi.
Sabiedrība
2016. gada 14. marts, 20:53

Drošībnieki atklāj Kremļa propagandas žurnālista Greiema Filipsa iespējamos plānus

Jauns.lv

Ņemot vērā žurnālista Greiema Filipsa līdzšinējās aktivitātes, veidojot sižetus Krievijas plašsaziņas līdzekļiem, Drošības policija (DP) nevar izslēgt iespēju, ka minētā persona var veidot tendenciozus un Latviju diskreditējošus materiālus, informēja DP.

Kremlim simpatizējošais žurnālists Filipss ir ieradies Latvijā, liecina viņa ieraksts sociālajā tīklā "Twitter".

DP norāda, ka Filipsam ir tiesisks pamats atrasties Latvijā, taču vienlaikus DP nevar izslēgt iespēju, ka žurnālists Latvijā ieradies, lai veidotu publikācijas, kurās tiks atspoguļoti 16.marta pasākumi.

Ņemot vērā žurnālista līdzšinējās aktivitātes, veidojot sižetus Krievijas plašsaziņas līdzekļiem, DP nevar arī izslēgt iespēju, ka minētā persona var veidot tendenciozus un Latviju diskreditējošus materiālus. DP vērtējumā efektīvākais veids, kā novērst riskus, ir informēt sabiedrību par šādām iespējamām publikācijām, kurās var tikt atspoguļoti tendenciozi, sagrozīti fakti, kas diskreditē mūsu valsti.

Filipss uztur savu tīmekļa vietni "The Truth Speaker", kurā norāda, ka ir neatkarīgs, pilnībā pūļa finansēts žurnālists. Iepriekš Filipss bijis Kremļa finansētā telekanāla "Russia Today" žurnālists, ziņojot par notikumiem Austrumukrainā.

Savā pūļa finansēšanas platformas "Patreon" profilā Filipss raksta, ka pēdējos divus gadus ir nodrošinājis objektīvu informāciju par Donbasā notiekošo, bet tagad meklē jaunas vietas, kur patiesību nomāc propaganda, lai varētu nodrošināt objektīvu žurnālistiku par šīm vietām.

   

Greiems Filipss reklamē savu youtube kanālu - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video