Noskaidrotas uzvarētājas starptautiskajās sacensībās mākslas vingrošanā "Baltijas aplis"
Runā Rīga
2016. gada 14. marts, 23:20

Noskaidrotas uzvarētājas starptautiskajās sacensībās mākslas vingrošanā "Baltijas aplis"

Jauns.lv

Ar bagātīgu medaļu klāstu, Latvijas vingrotāju trešo vietu grupu vingrojumos sacensību pirmajā dienā un „Mis Elegance” titula piešķiršanu Krievijas sportistei noslēgušās starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā „Baltijas aplis”. Šogad tās bija īpašas, jo risinājās Olimpiskajā gadā un tajās piedalījās labākas vingrotājas, pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieces.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divas dienas Rīgas Olimpiskajā sporta centrā risinājās sporta un mākslas svētki – ikgadējās mākslas vingrošanas sacensības „Baltijas aplis”. Tās Eiropā un pasaulē zināmas kā mākslas vingrošanas sacensības, kuras iekļautas gan sporta sacensību starptautiskajā kalendārā, gan īpašas ar to, ka tajās vingrotājas, cīnoties par titulu „Mis Elegance”, saņem Latvijas mākslinieku darbus.

Daudzcīņā godalgoto pirmo vietu ieguva Krievijas vingrotājā Karina Kuzņecova, otro – Viktorija Veinberga Filanovska no Izraēlas, bet trešo vietu izcīnīja Jeļena Bolotina no Baltkrievijas. Savukārt Junioru konkurencē par uzvarētāju kļuva Alina Jermolova no Krievijas aiz sevis atstājot Alinu Harnasko no Baltkrievijas un Krievijas  sportisti Darju Pridannikovu.

Šogad sacensībās grupu vingrojumos, sacenšoties par „Ludmilas Kačkaldas piemiņas kausu” trešo vietu ieguva Latvijas vingrotājas, piekāpjoties sportistēm no Krievijas, kas izcīnīja pirmo vietu un otro vietu. Krieviju pārstāvēja gan komanda no Maskavas, kas ieguva zelta medaļu, gan grupu vingrotājas no Sanktpēterburgas, kurām tika sudrabs.

Individuālajā cīņā uzvarētāja vingrojumā ar lentu ir Jekaterina Seļezņeva no Krievijas, otrajā vietā Izraēlas sportiste Viktorija Veinberga Filanovska, bet trešā – Jeļizaveta Gamaļejeva no Latvijas. Vingrojumos ar vālītēm zelta medaļu izcīnīja Karina Kuzņecova no Krievijas, sudrabu – Viktorija Veinberga Filanovska no Izraēlas, bet bronzu – Dora Vass no Ungārijas. Vingrojumos ar apli uzvaras laurus plūca Jeļena Bolotina no Baltkrievijas, bet otro vietu ieguva Izraēlas sportiste Viktorija Veinberga Filanovska, savukārt trešo vieta Hannai Bazhko no Baltkrievijas. Vingrojumos ar bumbu zeltu izcīnīja Jekaterina Seļezņeva no Krievijas, sudrabs tika Latvijas sportistei Jeļizavetai Gamaļejevai, bet bronza - baltkrievietei Borianai Kalejanai.

 „Baltijas aplis” nav iedomājams bez Latvijas izcilajiem māksliniekiem – Jāņa Anmaņa, Marijas Brodeles, stikla mākslinieces Ilzes Dūdiņas, Jura Ģērmaņa, Artura Ņikitina, Ilzes Brodeles, Ievas Bondares, Baibas Ābelītes, Kaspara Bērziņa, fotomākslinieces  Nataļjas Horoševas un dzejnieka Romena Umana.  Galvenā nominācija „Mis Elegance”, kuru piešķir mākslinieku žūrija, šogad tika trīspadsmit kārtējai pasaules čempionei Janai Kudrjavcevai no Krievijas, un meitene savā īpašumā ieguva  mākslinieka Jāņa Anmaņa darbu.  Bez tam Jana saņēma arī pasākuma apmeklētāju balsojumā piešķirto titulu „Mis Skatītāju simpātija”.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto