"Tie ir teroristi?" Andrejs Ēķis kļūst par liecinieku policijas reidam restorānā "Vairāk saules"
112
2018. gada 15. jūnijs, 13:49

"Tie ir teroristi?" Andrejs Ēķis kļūst par liecinieku policijas reidam restorānā "Vairāk saules"

Jauns.lv

12. jūnijā Rīgā restorānu tīkla "Vairāk saules" ēdināšanas vietās un birojā policija veikusi kratīšanas. Par liecinieku policijas darbībām bijis arī režisors Andrejs Ēķis. Viņš kanāla TV24 raidījumā “Preses klubs” pastāstījis par izjūtām policijas reida laikā.

Policija informē, ka maija beigās policijā sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un par automatizētas datu apstrādes sistēmas darbības traucēšanu un nelikumīgu rīcību ar šajā sistēmā iekļauto informāciju, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Policijai ir aizdomas, ka grāmatvedības datu sagrozīšana notikusi jau kopš 2016. gada. Šajā kriminālprocesā konstatēts, ka kases aparātos ienākumi bija norādīti mazāki nekā reāli ieņemti. Kriminālprocess sākts pēc kāda iesnieguma, kā arī balstoties uz policijas rīcībā esošo informāciju.

Savukārt "Vairāk saules" pārstāvis Mārtiņš Kalniņš preses konferencē stāstīja, ka veiktas kratīšanās 6 "Vairāk Saules" restorānos, mūsu ražošanas cehā, kā arī birojā, kā arī pie fiziskām personām, kas saistītas ar uzņēmumiem. "Pie manis arī bija kratīšana, tika izņemti datori, visi datu nesēji un tamlīdzīgi informācijas nesēji, ieskaitot arī telefonu. Mediji, kuri nevarēja sazināties ar mani, ziniet, ka telefons ir pie policijas," viņš sacīja.

Kalniņš norādīja, ka policijas rīcība bija brutāla un pazemojoša. Viņš norādīja, ka gribētu noskaidrot, kāds ir pamats policijai "iebrukt veiksmīgi strādājošā uzņēmumā, jo tas, ko šobrīd mums inkriminē - par kases sistēmu datu sagrozīšanu jeb iejaukšanos kasu sistēmas programmatūrā", taču Kalniņš norādīja, ka "Vairāk saules" restorāna tīkls nekad līdz šim nav veicis un neveic manipulācijas kases aparātu sistēmā un ar to saistītiem nesējiem.