foto: Facebook
Izsludināta pieteikšanās nošautā advokāta Bunkus mantojumam
Mārtiņš Bunkus.
Sabiedrība
2018. gada 15. jūnijs, 09:32

Izsludināta pieteikšanās nošautā advokāta Bunkus mantojumam

Jauns.lv / LETA

Zvērināta notāre Ingūna Bobrovska ir izsludinājusi mantojuma atklāšanos un uzaicinājusi pieteikties visus mantiniekus, kreditoros, kā arī citas personas, kurām ir tiesības uz noslepkavotā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus mantojumu, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mantojumam var pieteikties trīs mēnešu laikā no 11.jūnija. Pieteikšanās termiņā nepieteiktās kreditoru pretenzijas tiks dzēstas.

Savā valsts amatpersonas deklarācijā par 2017.gadu Bunkus bija norādījis, ka viņam ir māte, tēvs un divi brāļi. No šīs deklarācijas izriet, ka advokāts nebija precējies.

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

gallery icon
134

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš tā rūpīgi izplānota.

Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

gallery icon
46

Jau vēstīts, ka 2017.gadā Bunkus par savu profesionālo advokāta darbību saņēma 1 476 877 eiro, tāpat viņš saņēma 3000 eiro no īpašuma pārdošanas un 4889 eiro kā ienākumus no saimnieciskās un komercdarbības. Kopumā Bunkus pērn nopelnīja 1 484 766 eiro. Salīdzinājumam 2016.gadā viņš kopumā deklarēja ienākumus 193 666 eiro apmērā.

Atbilstoši ieņēmumiem būtiski pieauga arī Bunkus uzkrājumi "Luminor" bankā. Ja 2016.gadā tur glabājās 88 269 eiro, tad pērn jau 1 505 011 eiro. Tāpat pērn nedaudz pieauga Bunkus izsniegto aizdevumu apjoms, kā arī samazinājies kopējais parādu apjoms.

Deklarācijā arī norādīts, ka Bunkum piederējuši pieci zemes īpašumi, kā arī divi zemes īpašumi kopīpašumā. Tāpat viņš deklarējis savā īpašumā 2013.gada "Range Rover" automašīnu. 2016.gadā Bunkus deklarācijā arī norādīja, ka viņam ir privātais pensiju fonds, taču pērnajā deklarācijā šāds pensiju fonds netika norādīts.