foto: Rīgas pašvaldības policija
Somijas pilsones pastaiga pa Vērmanes dārzu beidzas ar asarām un policistu iejaukšanos
Sabiedrība
2018. gada 14. jūnijs, 19:00

Somijas pilsones pastaiga pa Vērmanes dārzu beidzas ar asarām un policistu iejaukšanos

Jauns.lv

10. jūnijā neilgi pēc pusnakts Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu ārzemnieci, kura devusies pastaigāties ar trīs suņiem un nav atgriezusies viesnīcā. Izsaucējs skaidroja, ka sieva devusies uz Vērmanes dārzu. Teritorijas apsekošanai nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Likumsargi ieradās Vērmanes dārzā un uzsāka parka apsekošanu. Tikmēr kāda cita Rīgas pašvaldības policijas ekipāža, apkalpojot izsaukumu netālu no pilsētas kanāla, pamanīja kādu manāmi satrauktu sievieti, kura sēdēja zālē un raudāja.

Līdzās viņai bija trīs suņi. Likumsargi devās pie sievietes, kura angļu valodā pastāstīja, ka ir Somijas pilsone. Kundze bija devusies pastaigāties ar suņiem un apmaldījusies. Sarunas laikā noskaidrots, ka tūriste viesnīcā aizmirsusi mobilo tālruni. Tāpat viņa nespēja atcerēties viesnīcas nosaukumu vai kādu citu objektu, kas atrodas tuvu apmešanās vietai.

Policisti sazinājās ar dežūrdaļas darbiniekiem, lai pārliecinātos vai kāds no tuviniekiem nav sācis sievieti meklēt.

Kundze ar suņiem aizvesta uz norādīto viesnīcu, kur pie ieejas viņu sagaidīja vīrs. Tūriste raudādama apķēra policisti un pateicās par palīdzību, bet pēc tam aizsteidzās pie vīra.