"Delnas" direktors būs Jānis Volberts
Volbertam ir deviņu gadu pieredze valsts pārvaldē, strādājot Ekonomikas ministrijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un Datu valsts inspekcijā, kā arī vairāku gadu pieredze starptautiskās auditorkompānijās, strādājot ar nodokļu un juridiskiem jautājumiem.
Sabiedrība
2016. gada 15. marts, 13:29

"Delnas" direktors būs Jānis Volberts

Jauns.lv

Biedrības "Sabiedrība par atklātību "Delna"" jaunais direktors būs Jānis Volberts, bet viņa vietnieces pienākumus pildīs Liene Gātere, informēja biedrība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Volberts amatu pārņems no līdzšinējā direktora pienākumu izpildītāja Gundara Jankova 4.aprīlī, bet Gātere savus pienākumus sāks 2.maijā.

Jankovs pēc paša vēlēšanās turpinās darbu savā sākotnējā "Delnas" jurista amatā.

Volbertam ir deviņu gadu pieredze valsts pārvaldē, strādājot Ekonomikas ministrijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un Datu valsts inspekcijā, kā arī vairāku gadu pieredze starptautiskās auditorkompānijās, strādājot ar nodokļu un juridiskiem jautājumiem. Viņš ir ieguvis maģistra grādu Rīgas Juridiskajā augstskolā tiesībās un finansēs.

Gāterei ir piecu gadu pieredze nevalstiskajā sektorā kā projektu vadītājai biedrībā "Resursu centrs sievietēm Marta". Kopš 2013.gada viņa ir organizējusi diskusiju pasākumu "PolitiCafe" un 2011.gadā piedalījās "Delnas" pretkorupcijas un pētnieciskās žurnālistikas projektos. Viņa beigusi Latvijas Universitāti ar maģistra grādu politikas zinātnē.

Volberta pienākumi būs vadīt un paplašināt "Delnas" komandu biedrības mērķu sasniegšanai. Direktors būs atbildīgs par esošo "Delnas" starptautiska un nacionāla mēroga projektu sekmīgu īstenošanu un jaunu projektu iniciēšanu.

Gātere būs aktīvi iesaistīta "Delnas" projektos, bet viens no viņas galvenajiem pienākumiem būs uzturēt labu "Delnas" komunikāciju ar biedriem, atbalstītājiem, ziņu medijiem, sabiedrību un organizācijas "Transparency International" centru Berlīnē.

2015.gada beigās "Delnas" komandu veidoja trīs darbinieki - Gundars Jankovs, Jānis Veide un Ieva Strazdiņa, bet no šī gada 2.maija to veidos pieci darbinieki.

"Delnas" būtiskākie šī brīža projekti ir trauksmes cēlēju likuma izstrādāšana un valsts varas sagrābšanas pazīmju konstatēšana Saeimas likumdošanas procesos. Tāpat "Delnas" redzeslokā būs Saeimā 10.martā pieņemto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likuma grozījumu piemērošana, KNAB vadības darbība, jaunā KNAB likuma izveidošana un nākamā KNAB priekšnieka atlase.

Plašāk par iesāktajām un plānotajām aktivitātēm "Delna" informēs preses konferencē 11.aprīlī plkst. 11.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA