Advokāts Muciņš pastāsta, kā var atklāt to, kas īsti slēpjas aiz segvārda čekas maisu kartītēs
LinardsMuciņš pastāsta, kā amizantos veidos var atklāt, kas slēpjas aiz segvārdiem čekas kartiņās.
Sabiedrība
2018. gada 13. jūnijs, 14:20

Advokāts Muciņš pastāsta, kā var atklāt to, kas īsti slēpjas aiz segvārda čekas maisu kartītēs

TV24

Viesojoties RīgaTV 24 raidījumā "Kur tas suns aprakts?", Valsts drošības komitejas (VDK) izpētes komisijas loceklis, zvērināts advokāts Linards Muciņš stāstīja par to, kā no čekas kartiņās rakstītā var atklāt, kas slēpjas aiz tajās iekļautajiem segvārdiem. Viņš skaidroja, ka tas reizēm ir ļoti vienkārši, jo kartiņās tiek iekļauta identificējoša informācija.

Muciņš norādīja, ka izspiegots ticis arī komisijas priekšsēdētājs Kārlis Kangeris. Arī viņa izspiegotāju vārdus, analizējot esošo informāciju, varot noskaidrot: “Kārli Kangeri izspiegoja, kad viņš pārcēlās, un elektroniskajā datubāzē, ko viņam ir tiesības saņemt arī pēc šodienas noteikumiem, ir eleganti rakstīts, ka tāds un tāds aģents satikās ar viņu Stokholmā. Nav jau grūti noskaidrot, kurš tajos laikos tika uz Stokholmu. Tad atkal atbrauc mums te profesors Lēbers un aģents Sirmais, uzdāvina viņam savu grāmatu “Cīņa par padomju varu Padomju Latvijā”. Nu ir viegli uzšķirt bibliotēkā, kura tad ir tā grāmata un kurš ir autors!”

Uz Stokholmu izspiegot Kangeri braukuši arī arhīva aģenti. “Bija arī tā – ir pamodināti divi arhīva aģenti un aizsūtīti uz Stokholmu pie Kangera kunga viņu riktīgi apošņāt no visām pusēm. Tātad cilvēks jau ir bijis pārvietots uz arhīvu – vai nu palicis vecs vai ievēlēts augstā partijas amatā, vai nav zināms, kāpēc viņam lieta ir pārtraukta - bet viņš ir rosīgs un gatavs sadarboties, braukt par padomju naudu uz Stokholmu apošņāt Kangeru no visām pusēm!” klāstīja Muciņš.