foto: LETA
Nedzemdējušo sieviešu olšūnu jautājums atkal ir Saeimas dienas kārtībā
Pie Saeimas protestē pret olšūnu ziedošanas ierobežojumiem, kas paredz, ka turpmāk tikai dzemdējušas sievietes drīkstēs ziedot savas olšūnas.
Politika
2018. gada 12. jūnijs, 17:08

Nedzemdējušo sieviešu olšūnu jautājums atkal ir Saeimas dienas kārtībā

Jauns.lv / LETA

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija izskatīšanai trešajā lasījumā nodod likumprojektu par grozījumiem Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā, kas paredz virkni izmaiņu, tostarp aizliegumu nedzemdējušam sievietēm ziedot olšūnas.

Marta sākumā komisija bija nolēmusi virzīt izskatīšanai galīgajā lasījumā parlamentā Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma grozījumus, kas aizliegs ziedot olšūnas nedzemdējušām sievietēm. Tomēr vēlāk komisija nolēma turpināt diskusijas šajā jautājumā. Komisija jau iepriekš vairākkārt spriedusi par šo jautājumu, turklāt šo likumprojektu Saeima iepriekš vairākas reizes izslēdza no sēdes darba kārtības, kā arī lēma pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Plāni aizliegt nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas iepriekš raisījuši vairākas protesta akcijas pie parlamenta ēkas. Protesta akcijas rīkotāji uzsvēruši, ka informācija par piketa norises datumu tiks precizēta, tiklīdz tā būs pieejama. Vienlaikus piketa organizatori gatavi rīkot arī jaunus protestus, ja Saeima šo "pretrunīgo un nepamatoto aizliegumu" centīsies ieviest likumā.

Pie Saeimas protestē pret olšūnu ziedošanas ierobežojumiem

gallery icon
19

Protests pret olšūnu ziedošanas ierobežojumiem

gallery icon
19

Tēmas