Par špikošanu no angļu valodas eksāmena izraidīti daži skolēni
VISC aicina skolēnus eksāmenu laikā rīkoties godprātīgi un nešpikot, vienlaikus atgādinot, ka eksāmenus varēs pārkārtot tikai pēc gada.
Tava izglītība
2016. gada 15. marts, 16:56

Par špikošanu no angļu valodas eksāmena izraidīti daži skolēni

Jauns.lv

Šodien par "špikošanu" centralizētajā eksāmenā angļu valodā no eksāmena izraidīti daži bērni, pastāstīja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Pagaidām gan centrā nav bijis informācijas, cik daudz bērnu šodien kopumā izraidīti no eksāmena un kurās skolās tas ir noticis.

VISC aicina skolēnus eksāmenu laikā rīkoties godprātīgi un nešpikot, vienlaikus atgādinot, ka eksāmenus varēs pārkārtot tikai pēc gada.

Ņemot vērā, ka ar angļu valodas eksāmenu valsts noslēguma pārbaudījumu cikls tikai sākas, VISC skolēnus aicina gatavoties eksāmeniem laicīgi, jo vienā vakarā eksāmena tematus apgūt nevar. Centrā uzsvēra, ka eksāmens tiek veidots tā, lai pārbaudītu skolēnu zināšanas un prasmes, kas apgūtas visu vidusskolas mācību gadu laikā.

Kopumā angļu valodas eksāmena pirmā diena pagājusi mierīgi. VISC līdz šim nav saņemta neviena sūdzība vai cita rakstura informācija par eksāmena norisi.

Visu eksāmenu sesijas laiku VISC darbojas anonīmais uzticības tālrunis, kur, zvanot uz numuru 67503755, iespējams ierunāt sūdzību vai priekšlikumu saistībā ar eksāmenu norisi. Tāpat rīkoties var, rakstot uz e-pastu "eksameni@visc.gov.lv".

Kā ziņots, šodien 12.klašu skolēni kārtoja centralizēto eksāmenu angļu valodā. Šī eksāmena norise plānota trīs dienu garumā - no šodienas līdz 17.martam. Centralizētais eksāmens angļu valodā sastāv no rakstu un mutvārdu daļas.

Šonedēļ paredzēti arī citu svešvalodu eksāmeni. 16.martā notiks eksāmens vācu valodā, savukārt 17.martā un 18.martā paredzēts eksāmens krievu valodā. Centralizētais eksāmens franču valodā notiks piektdien, 18.martā.

Eksāmenu sesiju 12.klašu skolēni turpinās maijā.

Centralizētais eksāmens svešvalodā ir viens no obligātajiem eksāmeniem, noslēdzot vispārējās izglītības posmu. Skolēni var izvēlēties kārtot eksāmenu kādā no četrām svešvalodām - angļu, vācu, krievu vai franču.

LETA/Foto: Vida Press

Tēmas