Neiedomājams vājprāts Liepājā: alkoholiķis bērnu acu priekšā sadedzina kaķi
Šo bezpalīdzīgo kaķīti Kapsēdes bērni nesa pie veterinārārsta, pirms kāds piedzēries vīrs dzīvnieciņu bērniem atņēma un to iesvieda ugunskurā.
112
2016. gada 15. marts, 18:03

Neiedomājams vājprāts Liepājā: alkoholiķis bērnu acu priekšā sadedzina kaķi

Jauns.lv

Prātam neaptverama cietsirdība notikusi netālu no Liepājas, Kapsēdē, kur piedzēries vīrietis mazām meitenēm atņēmis savainotu kaķēnu, kuru viņas nesa pie veterinārsta un viņu sadedzinājis ugunskurā. Meitenes pat noskatījās, kā ugunskurā svilst bezpalīdzīga dzīvnieka līķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīrietim par šādu nežēlību draud pat vairāki gadi cietumā.

„Ugunskurā bija kaķa mirstīgās atliekas, kuras vēl kūpēja”

Dzīvnieku aizsardzības biedrība „Liberta” draugiem.lv raksta:

„Svētdien saņēmām zvanu no bērniem Kapsēdē, kuri pie garāžām atraduši kaķi ar traumētu kāju, bez iespējas pārvietoties. Bērni atsūtīja arī bildi, kurā redzams, ka kāja ir traumēta. Sarunājām, lai bērni pagaida pie kaķīša, kamēr aizbraucam tam pakaļ. Pēc neilga laika atkārtoti saņēmām zvanu un bērni nobijušies pastāstīja, ka viņiem klāt piegājis vietējais iedzīvotājs, kurš paziņojis, ka kaķi dzīvu aprakšot vai nošaušot. Zinot, ka šim cilvēkam ir pieejams ierocis, bērni nobijās un pagāja tālāk mūs gaidīt.

Ierodoties konstatējām, ka kaķis ir pazudis, apstaigājām apkārtni, bet traumēto kaķi neatradām. Tāpēc devāmies pie personas, kurš bija draudējis dzīvnieku nogalināt, persona tajā mirklī lietoja alkoholu un apgalvoja, ka nezinot par ko runājam un ar bērniem neesot runājis. Sarunas laikā izdzirdējām bērnu histēriskus kliedzienus, ka kaķis deg un aizskrienot pie bērniem pavērās asins stindzinoša aina - ugunskurā tiešām bija kaķa mirstīgās atliekas, kuras vēl kūpēja. Diemžēl viņš vairs nebija glābjams...

Pēc ieraudzītā centāmies nomierināt bērnus un no Liepājas izsaucām Valsts policiju. Gaidot policijas pārstāvjus, persona aizgāja prom. Policija fiksēja notikušo un turpina izmeklēt lietu. Ir uzsākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.

Kaķa dedzinātājam draud vairāku gadu cietumsods

Visam ir savas robežas, šoreiz tā ir vairāk, kā pārkāpta! Ļoti ceram, ka persona saņems pelnīto sodu par cietsirdīgu dzīvības atņemšanu dzīvniekam! Paldies bērniem, kuri braši turējās un lūdza mūsu palīdzību. Zinām, ka neviens pateiktais vārds nespēs izdzēst redzēto cietsirdību, bet jūs esat piemērs citiem. Redzot netaisnību ir jāziņo. Ne vienmēr izdodas izglābt dzīvību, bet tas dod iespēju pasargāt citus un apzināt kādi cilvēki mums ir apkārt!

Arī no mūsu puses policijai ir sagatavoti materiāli par šo lietu un tagad vien atliek gaidīt lēmumu”.

Dzīvnieku aizsardzības biedrības „Liberta” dibinātāja Ildze Leimante uzņēmusi arī foto, kurā sadedzināts kaķis. Savukārt bērni dzīvnieku nofotografējuši vēl pirms viņas nāves.

Portāls liepājniekiem.lv raksta, ka policija svētdien, 13.martā, pulksten 16.40 saņēma izsaukumu uz Kapsēdi, kur divi aptuveni 12 gadus veci bērni bija atraduši ievainotu kaķi, ko kāds aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, iespējams sadedzinājis.

Kā skaidro Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Valdmane, policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Kriminālprocess ir ierosināts pēc Krimināllikuma 230. panta 2. daļas - par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu.

Par šādu pārkāpumu vainīgo personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trīs gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas nepilngadīgā klātbūtnē, draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem.


Kasjauns.lv/Foto: liepājniekiem.lv