foto: LETA
Skatītāji par labāko Liepājas teātra izrādi atzinuši "Mizantropu"
Režisors Viesturs Meikšāns.
Kultūra
2018. gada 11. jūnijs, 17:27

Skatītāji par labāko Liepājas teātra izrādi atzinuši "Mizantropu"

Jauns.lv / LETA

Skatītāju balsojumā par aizvadītās sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra iestudējumu atzīta režisora Viestura Meikšāna iestudētā izrāde "Mizantrops", informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudējums "Heda Gablere", bet trešo - Dmitrija Petrenko izrāde "Kur pazuda saimnieks?", kas tiek rādīta Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars".

Par labāko aktrisi aizvadītajā sezonā skatītāji atzinuši Aneti Berķi, bet par labāko aktieri – Gati Maliku. Par labāko aktrisi otrā plāna lomā atzīta Anda Albuže, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Egons Dombrovskis.

Liepājas Kultūras pārvaldes rīkotās aptaujas rezultātus skatītāji uzzināja 10.jūnijā, kad ar izrādi "Precības" tika noslēgta Liepājas teātra 111.sezona.

Aptauja tiek rīkota jau 11.gadu pēc kārtas, lai uzzinātu skatītāju viedokli par teātra sezonu. Ikviens tika aicināts nobalsot par labāko iestudējumu un aktieriem. Balsojumā piedalījās gandrīz 600 skatītāji. Rezultātus paziņoja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Savukārt jau nākamnedēļ savu vērtējumu par aizvadīto teātra sezonu izteiks arī teātra kritiķi un eksperti, paziņojot šīs sezonas "Spēlmaņu nakts" nominācijas. Šogad teātru darbu vērtēja eksperti Edīte Tišheizere, Ieva Rodiņa, Andra Rutkēviča, Jānis Siliņš un Eduards Liniņš.