Rīdzinieki ar milzu interesi bez maksas apgūst arābu valodu. VIDEO
Arābu kultūras centra direktors Abdelhamids Elamarija Rīgā sācis pasniegt arābu valodas kursus iesācējiem. Gribētāju esot tik daudz, ka visus apmācības kursos pat nevar uzņemt.
Tava izglītība
2016. gada 15. marts, 20:04

Rīdzinieki ar milzu interesi bez maksas apgūst arābu valodu. VIDEO

Jauns.lv

Visdažādākā vecuma rīdzinieki – no 12 līdz 70 gadu vecumam – izteikuši vēlmi bez maksas apgūt arābu valodu, ko visiem interesentiem kopš marta bez maksas pasniedz Latvijas Arābu kultūras centra direktors, Latvijā jau desmit gadus dzīvojošais ēģiptietis Abdelhamids Elmarija.

Kursos pieteikušies tik daudz cilvēku, ka visus tajos pat nevar uzņemt, vēsta LTV raidījums “4. Studija”. Studenti apgalvo, ka arābu valodas zināšanas viņiem nav nepieciešamas tikai tādēļ, ka mūsu valstī ieplūst patvēruma meklētāji – bēgļi no arābu valstīm. Tas arī esot interesanti un noderīgi. Piemēram, 12 gadus vecais Kristaps teic, ka viņam arābu valoda var noderēt, lai piedalītos dažādos izglītības projektos.

Jāteic, ka šī nav vienīgā vieta, kur Rīgā var apgūt arābu valodu. Akadēmiskā līmenī to var apgūt Āzijas studiju programmā Latvijas Universitātē. Tāpat arābu valodu māca arī vairākos valodu kursos, bet tas nav lēts prieks. Piemēram, kādos kursos iesācēju kursos pirmais mācību mēnesis izmaksā 100 eiro.

Par arābu valodas popularitāti starp rīdziniekiem skatieties video.

Arābu valoda Latvijā Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Rojs Maizītis/Video: LTV „4. Studija”

Tēmas