foto: Publicitātes foto
FOTO: ar dančiem un dziesmām atklātas Dziesmu un deju svētku vēstniecības visā Latvijā
Sabiedrība
2018. gada 11. jūnijs, 12:18

FOTO: ar dančiem un dziesmām atklātas Dziesmu un deju svētku vēstniecības visā Latvijā

Jauns.lv

Divu nedēļas nogaļu laikā – no 2. jūnija līdz 10. jūnijam, lustīgi aizvadīti Dziesmu un deju svētku vēstniecību atklāšanas pasākumi Rēzeknē, Valmierā, Rīgā, Liepājā un Venstpilī. Svētku vēstniecības karogu paceļot, svinīgās atklāšanas pasākumus pavadīja  tautas deju ansambļu priekšnesumi, koru dziedājumi un dažādas darbnīcas lieliem un maziem. Vēstniecības laikā no 2. jūnija līdz 8. jūlijam darbosies Rimi veikalos, ieskandinot Dziesmu un deju svētkus ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar dančiem un dziesmām atklātas Dziesmu un deju svētku vēstniecības visā Latvijā

Divu nedēļas nogaļu laikā – no 2. jūnija līdz 10. jūnijam, lustīgi aizvadīti Dziesmu un deju svētku vēstniecību atklāšanas pasākumi ...

gallery icon
15

Notikušie vēstniecību atklāšanas pasākumi, ko Liepājā vadīja aktrise Karīna Tatarinova, bet citur – pazīstamā dziedātāja Olga Rajecka, aizvadīts lieliskā atmosfērā, priecājoties par dziesmu un deju kopīgi ar reģiona Dziesmu un deju svētku kolektīviem. Atklāšanā simbolisko lenti grieza katras pilsētas domes pārstāvji, Rimi gardēži un reģiona Dziesmu un deju svētku koordinators. Ar saviem priekšnesumiem visas dienas garumā pasākumos apmeklētājus priecēja novada dziesmu un deju kolektīvi, pūtēju ansambļi, folkloras kopas un citi. 

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča par Dziesmu un deju svētku vēstniecībām stāsta: “Mūsu lieldraugs Rimi no visas sirds uzņēmies būt par vienu no tām organizācijām, kas rada un dara Svētkus visā Latvijā un vēsta par tiem ikvienam interesentam.  Paldies visiem, kas atsaucās un pieteicās RIMI vēstnešu aicinājumam. Paldies katram, kurš ar savu pirkumu palīdz piedzīvot Svētkus bērnu slimnīcas pacientiem un viņu vecākiem. Esmu patiesi gandarīta, ka Dziesmu un deju svētki izskan visā Latvijā!”

Rimi savos veikalos īpašās Svētku vēstniecības atklāj laikā no 2. jūnija līdz 8. jūlijam. Visā Latvijā tās sniegs aktuālāko informāciju par Svētku norisi, kā arī darbosies kā reģionālais centrs Svētku sajūtas radīšanai ikdienas apmeklētājiem. Katrā no Rimi vēstniecībām būs informatīvi Dziesmusvētku stendi  ar bezmaksas Svētku avīzēm, programmu, pastkartēm, Svētku suvenīriem, kā arī Svētkiem veltītu produktu līniju. Tos iegādājoties, 3 eiro centi no katra iepakojuma tiks novirzīti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mazo pacientu ērtību uzlabošanai un Dziesmusvētku sajūtas ienešanai slimnīcā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Elektrum, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Rimi, Squalio, Circle K Latvia, KPMG, Wess.