Spilgti FOTO: Jelgavā noslēdzies populārais smilšu skulptūru festivāls
Sabiedrība
2018. gada 10. jūnijs, 23:58

Spilgti FOTO: Jelgavā noslēdzies populārais smilšu skulptūru festivāls

Jauns.lv

Jelgavā 9. un 10. jūnijā norisinās 12. Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informē rīkotāji, smilšu skulptūru parkā vienkopus satikās dinozauri, ziloņi, leduslāči, pērtiķi, kā arī filozofiski un humoristiski tēli. 15 mākslinieki no 7 valstīm - Latvijas, Lietuvas Beļģijas, Ukrainas, Ungārijas, Čehijas, Vācijas un Krievijas - smilšu formas pārvērtuši visiem atpazīstamos tēlos, ļaujot uz dzīvnieku pasauli paraudzīties no dažādiem skatupunktiem. Unikālo smilšu skulptūru veidošanā izmantots vairāk nekā 1000 tonnas smilšu.

Iespaidīgi! Jelgavā noslēdzies smilšu skulptūru festivāls

gallery icon
80

Mākslinieki šī gada festivāla tēmu interpretēja dažādi, tomēr katrs darbs atspoguļo autora uzskatus un redzējumu par to, kāda ir dzīvnieku pasaule. Daži savvaļu veidoja harmonijā ar cilvēkiem, darbos veicinot cilvēku un dzīvnieku draudzību.

Citi attēloja dabas skarbumu un patiesumu, skulptūrās iekļaujot mirkļus no reālās savvaļas dzīves. Savukārt daži no māksliniekiem šim darbam piegāja ar humoru un filozofiju.

Festivāla konkursā augstākos apbalvojumus saņēma Aleksandr Skarednov (Krievija) ar skulptūru "Sarkanā grāmata", Jakub Zimacek (Čehija) un "Čūskas", kā arī Oleksiy Poda (Ukraina) ar skulptūru "Draudzība".