foto: REUTERS
Nākamnedēļ gaidāmi "raibi" laika apstākļi. Nedēļa dažviet sāksies un noslēgsies ar +30 grādu svelmi
Sabiedrība
2018. gada 10. jūnijs, 16:35

Nākamnedēļ gaidāmi "raibi" laika apstākļi. Nedēļa dažviet sāksies un noslēgsies ar +30 grādu svelmi

Jauns.lv

Darba nedēļas sākums būs karsts un nokrišņiem bagāts, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ciklona ietekmē daudzviet Latvijā līs un ducinās pērkons. Vietām pērkona lietusgāzes būs stipras un iespējama arī krusa. Lielākais nokrišņu daudzums tuvākajās dienās gaidāms valsts centrālajā un austrumu daļā, kur vietām diennakts laikā tas pārsniegs 15-20 milimetrus.

Pērkona negaisa laikā dažviet vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pirmdien sasniegs +22...+30 grādus, bet otrdien  termometra stabiņš pakāpsies vien līdz +16...+23 grādu atzīmei.

Nedēļas vidū pastiprināsies anticiklons, tādēļ mākoņu būs maz un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Vējam iegriežoties no ziemeļu puses, Latvijā ieplūdīs nedaudz aukstāka gaisa masa, tādēļ gaisa temperatūra dienā sasniegs +16...+23 grādus, bet nakts stundās tā pazemināsies līdz pat +7...+12 grādiem. Atsevišķos rajonos uz augsnes un zāles virskārtā iespējamas salnas.

Nedēļas izskaņā laika apstākļi būs mainīgi - debesis biežāk aizklās mākoņi, teritorijas lielākajā daļā nedaudz īslaicīgi līs un ducinās pērkons. Gaisa temperatūra paaugstināsies - atsevišķās dienās termometra stabiņš var sasniegt +27...+30 grādu atzīmi.

Lielākajā daļā Latvijas mežu aizvien saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība, tādēļ sinoptiķi aicina būt piesardzīgiem, rīkojoties ar uguni un viegli uzliesmojošām vielām mežos.