1630 eiro mēnesī - tādu algu ārstiem vēlas panākt Belēvičs
Līdz 2019.gadam Belēvičs ārstiem vēlas nodrošināt aptuveni 1630 eiro algu.
Sabiedrība
2016. gada 16. marts, 10:31

1630 eiro mēnesī - tādu algu ārstiem vēlas panākt Belēvičs

Jauns.lv

Līdz 2019.gadam veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) ārstiem vēlas nodrošināt aptuveni 1630 eiro lielu atalgojumu.

Kā šodien Saeimas Pieprasījumu komisijā norādīja Belēvičs, patlaban situācija medicīnas personāla atalgojuma jomā ir katastrofāla. Viņš atgādināja, ka līdz ar krīzes iestāšanos medicīnas personālam normālais darba laiks tika pielīdzināts pagarinātajam darba laikam.

Patlaban ir izveidota darba grupa, kuras uzdevums ir rast iespējamos risinājumus situācijas uzlabošanai un normatīvā regulējuma sakārtošanai.

Belēvičs pauda, ka 2019.gadā viņš vēlas panākt, lai ārstiem ir divtik lielākas algas par vidējo darba samaksu tautsaimniecībā strādājošajiem. Ja 2015.gadā šī sektora vidējā darba alga bija aptuveni 816 eiro, tad ārstu algai būtu jābūt aptuveni 1630 eiro.

Belēvičs norādīja, ka atbilstoši šai algai būtu jānosaka arī medmāsu un jaunākā medicīnas personāla algas. Ministrs sacīja, ka medicīnas māsu atalgojumam būtu jābūt 60% apmērā no ārstu vidējā atalgojuma, savukārt jaunākā medicīnas personāla alga būtu 40% no ārsta darba samaksas.

Ministrs uzsvēra, ka nepieciešams sakārtot situāciju ar medicīnas darbinieku darba slodzi. Belēvičs pauda, ka ārstiem ir jāstrādā parastais darba laiks.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA