foto: LETA
Martinsons un Skujiņš: arī kaimiņu būšana?
Māris Skujiņš bijis ne vien finanšu direktors un valdes loceklis ar Māri Martinsonu saistītām kompānijām, bet abi ir arī kaimiņi Jūrmalā.
2018. gada 8. jūnijs, 13:25

Martinsons un Skujiņš: arī kaimiņu būšana?

Jauns.lv

Pagājušo piektdien sabiedrībai tika paziņots, ka konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu ir uzvarējis pašlaik bez darba esošais Māris Skujiņš.

Šonedēļ medijos plaši izskanēja informācija, ka Skujiņš, iespējams, saistīts ar tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā nonākušo un politiķiem pietuvināto Māri Martinsonu. Pēc šādas informācijas izskanēšanas sabiedrībā tika lūgts veikt papildus pārbaudi, lai valdība būtu droša, ka Skujiņš nepārstāv sabiedrībā toksiskā Martinsona intereses. Procesam ievirzoties šādā gultnē, VID ģenerāldirektora amatam virzītais kandidāts Māris Skujiņš vakar paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru augstajam amatam.

Jauns.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka Skujiņš ir bijis ne vien finanšu direktors un valdes loceklis ar Martinsonu saistītām kompānijām, ko pierāda publiski pieejamā informācija, bet abi ir arī kaimiņi Jūrmalā. Saskaņā ar zemesgrāmatu datiem, villa, kurā naktsmieru rod Martinsons, atrodas netālu no Skujiņa īpašumā esošā nekustamā īpašuma.

Jāatzīst, ka, salīdzinot īpašumus un to apmēru, šeit jaušamas krasas atšķirības – Skujiņa īpašuma apjoms un vērtība būtiski atpaliek no Martinsona vēriena. Pēc nekustamo īpašumu izvietojuma Skujiņam nav pat iespējas nokļūt mājās, nebraucot garām Martinsona greznajai villai, tāpēc pat teorētiski apšaubāms, ka Skujiņš Martinsonu nepazina.

Vakar Skujiņš savas kandidatūras atsaukšanas paziņojumā kā iemeslu savam lēmumam norādīja melu kampaņu pret viņu, ko tiražējuši mediji.

Šeit gan vērts atzīmēt, ka, ja medijos izskanējušās ziņas ir meli, tad Skujiņam nebija nekādi šķēršļi bez steigas sagaidīt tiesībsargājošo iestāžu verdiktu un kristāltīram tapt apstiprinātam par VID ģenerāldirektoru. Taču viņš izvēlējās kapitulēt jau pie pirmajiem pārbaudījumiem, kas, VID ģenerāldirektora amatu pildot, visticamāk nebūtu retums.