Dziedniece Elejas Veronika aicina uz dzejas pēcpusdienu Liepājā
Interese par dziednieces Elejas Veronikas daiļradi ir plaša un tie eksponēti daudzās Latvijas apdzīvotās vietās.
Novadu ziņas
2016. gada 16. marts, 11:25

Dziedniece Elejas Veronika aicina uz dzejas pēcpusdienu Liepājā

Jauns.lv

Sestdien, 19. martā plkst. 14 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 ikviens interesents aicināts uz Elejas Veronikas dzejas pēcpusdienu un tikšanos ar dziednieci.

Elejas Veronika savos astoņdesmit gados ir aktīva un enerģiska. Viņa nenogurstoši velta laiku līdzcilvēkiem, kā arī radoši atklājas gleznojot un dzejojot. Elejas Veronika uzskata, ka ikviens var būt radošs un katram ir dota iespēja to atklāt. Tikšanās laikā viņa apmeklētājiem veltīs savus jaunāko dzejoļus.

Vēl līdz 27. martam muzeja mazajā izstāžu zālē skatāmi Elejas Veronikas jaunākie gleznojumi. Elejas Veronika glezno, lai relaksētos un atpūstos. Viņas darbos redzami Latvijas dabas skati – meža ainavas un jūras attēlojums dažādās noskaņās. Elejas Veronika gleznojumos atklāj arī savu ceļojumu iespaidus un redzēto tālās zemēs. Gleznošana ļauj atmiņās atgriezties skaistajos dzīves brīžos un atkal izbaudīt tos.

Interese par dziednieces Elejas Veronikas daiļradi ir plaša un tie eksponēti daudzās Latvijas apdzīvotās vietās. Veronikas gleznas bijušas skatāmas Latvijas Dabas muzejā, Pilsrundāles bibliotēkā, Siguldas kultūras namā u.c.

Dziednieces gleznu reprodukcijas publicētas žurnālistes Brigitas Zeltkalnes grāmatā “Elejas Veronika”. Biogrāfiskajā stāstā mēģināts ieskicēt Veronikas personības un neparasto spēju fenomenu. Grāmatā ievietoti arī Veronikas dzejoļi, kā arī fotogrāfijas no personīgā arhīva, kas stāsta par viņas ģimeni, pasaules ceļojumiem un dziednieces darbu.

2011. gadā Latvijas Avīzes izdevniecībā iznācis Elejas Veronikas dzejas krājums “Mūžs, kas nepieder sev”.

Ieejas maksa sarīkojumā ir 2,00 eiro.

Regīna Zommere / Publicitātes foto