foto: Publicitātes
Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle aicina uz Matīsa Čudara un Rūdolfa Macata koncertu
Kultūra
2018. gada 8. jūnijs, 12:09

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle aicina uz Matīsa Čudara un Rūdolfa Macata koncertu

Jauns.lv

Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles ietvaros piektdien, 8.jūnijā, plkst. 20.00 Kristapa Morberga rezidencē, Z.A.Meirovica bulvārī 12, norisināsies Matīsa Čudara un Rūdolfa Macata koncerts. 

Pasākums norisināsies Līnas Sības instalācijā, un tā tematika cieši savijas ar mākslas darbu “Tallina – 1967”, kas īpaši radīts Rīgas biennālei. Savā projektā Līna Sība pēta Tallinas Starptautisko džeza festivālu, kas 1967. gada maijā notika “Kalev” sporta hallē, kā arī to, kā to atceras un kāda bijusi tā ietekme mūsdienām.

Matīss Čudars ir viens no labākajiem jaunās paaudzes latviešu ģitāristiem. Izglītību ieguvis Rīgas Doma kora skolas mūsdienu ritma nodaļā, kā arī Amsterdamas Mūzikas konservatorija un Berlīnes Džeza institūtā. Prasmes papildinājis pie tādiem džeza smagsvariem kā Brad Mehldau, Ambrose Akinmusire, Kurt Rosenwinkel, Jesse Van Ruller, Dave Douglas, John Hollenbeck, Clarence Penn, Donny McCaslin, Ben Wendel un citiem. Grand Prix balvu ieguvējs tādos prestižos konkursos kā Riga Jazz Stage 2017, Prinses Christina Jazz Concours, Keep An Eye Jazz Award, Burghausen Jazz Award. Šobrīd Matīss paralēli solo projektiem, kā arī starptautiskiem projektiem kopā ar citiem mūziķiem, pasniedz ģitārspēli Amsterdamas Mūzikas konservatorijā.

Rūdolfs Macats ir viens no jaunajiem latviešu radošajiem mūziķiem. Vislabāk zināms kā pianists un komponists uz džeza un improvizētās mūzikas skatuves. Viņa muzikalitāte apvieno spožu tehniku ar laikmetīgu skaņu. Rūdolfs Macats ir absolvējis Amsterdamas Mūzikas konservatoriju, kur ieguvis džeza pianista diplomu, papildinājis prasmes pie Harmen Fraanje, Karel Boehlee, Rob van Bavel, Kriss Goessens, kā arī piedalījies leģendāro amerikāņu pianistu Jason Moran, Aaron Goldberg, John Beasley un John Taylor meistarklasēs. Šobrīd studē Kopenhāgenas Ritmiskās mūzikas konservatorijā divu gadu programmā Nordic Master: The Composing Musician, kas ietver studijas trijās Skandināvu valstīs – Dānijā, Norvēģijā un Zviedrijā.

Ieeja pasākumā ar biennāles izstādes biļeti.

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle norisinās no 2.jūnija līdz 28.oktobrim. Papildus informācija pieejama rigabiennial.com un digitālajā web aplikācijā digital.rigabiennial.com