Leģionāru piemiņas gājiens rada pirmos asumus
Galvenokārt gājienā devušies vecāka gadagājuma cilvēki.
112
2016. gada 16. marts, 11:36

Leģionāru piemiņas gājiens rada pirmos asumus

Jauns.lv

Pie Svētā Jāņa baznīcas Rīgā pirms leģionāru atceres gājiena ir vērojami pirmie asumi starp sanākušajiem.

Kā novēroja aģentūra LETA, pirms gājiena neliels saspīlējums radās starp Saeimas deputātu Imantu Parādnieku (VL-TB/LNNK), dažiem gājiena rīkotājiem un vīrieti, kuram rokās bija karogs ar Ukrainas brīvprātīgo bataljona "Azov" simboliku. Šis vīrietis skaidroja, ka viņš ir no Ukrainas un vēlas piedalīties gājienā, tādā veidā paužot savu attieksmi pret okupāciju un "iestājoties par brīvību".

Tāpat ir vērojama grūstīšanās starp gājiena rīkotājiem un atsevišķiem cilvēkiem ar kamerām, kuriem ir masu medijiem izdalītās vestes.

Gājienam plānoja pievienoties arī cilvēku grupa, kuriem uz plakātiem angļu valodā rakstīts "Mēs sakām "Nē!" nacismam un komunismam".

Pie Svētā Jāņa baznīcas uz biedrības "Daugavas vanagi Latvijā" Limbažu nodaļas rīkoto leģionāru atceres gājiena pulcējās liels skaits cilvēku.

Kā novēroja aģentūra LETA, galvenokārt gājienā devušies vecāka gadagājuma cilvēki, taču ir arī samērā daudz jauniešu. Daudzi cilvēki uz gājienu ieradušies ar ziediem vai plakātiem. Tāpat uz gājienu pulcējušies cilvēku, kuri tur rokās Latvijas, Igaunijas un Lietuvas karogus.

Pie baznīcas kārtību nodrošina Valsts un pašvaldības policija, kā arī apsardzes firmu darbinieki.

   

LETA / Foto: Mārtiņš Ziders/ Edijs Pālens/LETA