Pie Brīvības pieminekļa aizturēts Kremļa propagandists Greiems Filipss. VIDEO. FOTO
Filipss vairākkārt traucēja sabiedrisko kārtību gājiena laikā un ignorēja policijas aizrādījumus. Saistībā ar notikušo tagad Filipsam, visticamāk, tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.
112
2016. gada 16. marts, 12:15

Pie Brīvības pieminekļa aizturēts Kremļa propagandists Greiems Filipss. VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Valsts policijas (VP) darbinieki šodien leģionāru piemiņas pasākumu laikā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, aizturējuši Kremļa propagandistu Greiemu Filipsu, apstiprināja VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Viņš skaidroja, ka vīrietis bija mēģinājis provocēt ziedu nolicējus pie Brīvības pieminekļa un tika aizturēts par nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Saistībā ar notikušo tagad Filipsam, visticamāk, tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

VP preses pārstāvis Dairis Anučins pastāstīja, ka Filipss ir nogādāts policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai un administratīvā pārkāpuma lietvedības sākšanai saistībā ar iespējamu nepakļaušanos policijas prasībām.

Viņš uzsvēra, ka Filipss vairākkārt traucēja sabiedrisko kārtību gājiena laikā un ignorēja policijas aizrādījumus.

Kā novēroja aģentūra LETA, Filipss jau pirms gājiena bija salīdzinoši agresīvs savā komunikācijā ar gājiena dalībniekiem, uzvedoties skaļi, kā arī komentējot notikumus savā kamerā. Gājiena laikā viņš mēģināja piekļūt tieši gājiena dalībniekiem. Tāpat starp žurnālistiem izskanēja, ka Filipss mēģinājis virs gājiena dalībnieku galvām uzlaist dronu.

Nonākot pie Brīvības pieminekļa, Filipss turpināja provocēt gājiena dalībniekus, un Pašvaldības policija viņu vairākkārt atvirzīja tālāk no gājiena dalībniekiem, tomēr viņš mēģināja pie viņiem pieiet klāt atkārtoti. Visbeidzot, policija vīrieti aizturēja.

Citi cilvēki 16.marta pasākumu laikā Brīvības pieminekļa apkārtnē pagaidām nav aizturēti, apliecināja Marķitāns.

   

Greiems Filips pie Ģertrūdes baznīcas - video:
LETA/Foto: Mārtiņš Ziders/ Ieva Čīka/LETA, Edijs Pālens/LETA, Austra Helēna Žaggere/LETA