foto: Mārtiņš Ziders
Nošautā advokāta Bunkus mātes sirds asiņo: "Mārtiņš man bija visgaišākais dēls"
Atvadas no Mārtiņa Bunkus.
Sabiedrība
2018. gada 8. jūnijs, 06:28

Nošautā advokāta Bunkus mātes sirds asiņo: "Mārtiņš man bija visgaišākais dēls"

Jauns.lv

Vissmagāk Mārtiņa Bunkus slepkavību pārdzīvo viņa mamma Dace Bunkusa, kura ir šokā un nerimst raudāt par dēla nāvi. „Dievs, dod katrai mātei tādu dēlu, kāds man bija Mārtiņš,” bilst mamma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

gallery icon
134

Vēl pirmdien Dace Bunkusa telefonklausulē dzirdēja dēla Mārtiņa balsi, bet pēc nedaudz vairāk kā diennakts viņu satrieca skaudrā vēsts par dēla nogalināšanu. Pēdējā tikšanās mammai ar dēlu bija svētdien, kad Mārtiņš bija ieradies Daci apciemot, nenojaušot, ka tā būs pēdējā redzēšanās…

Žurnāls “ Kas Jauns” sazinājās ar Daci Bunkusu. Saruna izvērtās īsa, jo sieviete nespēja parunāt. Asaras lija, viņa nerima raudāt un spēja izteikt tikai dažus vārdus, ko atkal un atkal apklusināja asaru plūdi.

„Es nevaru… Mārtiņš bija tāds bērns… Lai katrai mammai tāds būtu. Viņš ļoti rūpējās par mani… Man viņš bija visgaišākais bērns, un reti kurai mammai ir tāds bērns, kurš tik ļoti rūpējas par māti, kā par mani rūpējās Mārtiņš,” šņukstot čukstēja nogalinātā vīrieša māte.

Viņam bija daudz patiešām labu draugu, un es uzskatu, ka tas ļoti daudz liecina par cilvēku,” sacīj Dace Bunkusa, kas nupat, 30. aprīlī, pasaulē sagaidījusi otro mazbērnu. Par jaunākā brāļa ģimenes pieaugumu neizsakāmi priecājies arī Mārtiņš. „Ar brāļiem viņam bija ļoti ciešas attiecības, mīlēja savu omīti, ko cēla debesīs. Viņš par mums visiem rūpējās,” atklāja Dace Bunkusa.

Ko saka draugi un paziņas?

Žurnāla “Kas Jauns” aptaujātie Mārtiņa Bunkus pazinēji visi kā viens atzīst – privāti viņš bijis patīkams, gaišs un atsaucīgs cilvēks. Neviens gan nevēlējās, lai viņa vārds tiktu minēts, jo maksātnespējas administratoram bijis daudz nelabvēļu un ienaidnieku…

Draugi un paziņas neslēpa – par Mārtiņu kā cilvēku nevar pateikt neviena slikta vārda. No kādreizējā premjera Viļa Krištopana bijušās vedeklas, TV šova “Latvijas princese” dalībnieces Kristīnes Lepnānes, ar ko sagāja kopā pirms pāris gadiem, pēc šķiršanās no sievas Lauras, Bunkum attiecības pirms vairākiem mēnešiem esot beigušās.

Veidojušās jaunas simpātijas, bet pēdējā laikā viņš brīvo laiku labprāt vadījis tuvinieku un draugu lokā.

Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

gallery icon
46

„Mārtiņš bija ārkārtīgi foršs cilvēks. Uzzinot par viņa noslepkavošanu, biju tādā šokā, ka sēdēju pusstundu ofisā raudot. Tas bija tik briesmīgi, tik negaidīti. Viņš, protams, strādāja tādā jomā…

Izpalīdzīgs, gaišs, komunikabls un patīkams cilvēks, mīlēja mākslu, ceļošanu, spēlēja tenisu. Pazinu viņu kā ļoti sirsnīgu un ģimenisku vīrieti. Viņu ģimene, ar mammu un diviem brāļiem, vienmēr ir bijusi ļoti vienota. Man visvairāk žēl mammas, kura ir pilnībā satriekta…” sacīja kāda Bunkus ģimenes tuva draudzene. 

Latvijā slavens mākslinieks Bunku atminas kā patīkamu sarunu biedru. „Tuvi draugi nebijām, drīzāk paziņas. Bet kompānijās, kurās sanāca pavadīt kopā laiku, Mārtiņu iepazinu kā erudītu sarunu biedru, dzīvespriecīgu, jauku un sirsnīgu cilvēku.”

Cits paziņa bilda, ka Bunkus nav mainījies arī pēc straujās kļūšanas bagātam: „Savā biznesā, kā saprotu, viņš ir bijis diezgan skarbs, un par to liecina arī tas, ka viņš ļoti īsā laikā kļuva ļoti turīgs. Vēl pirms dažiem gadiem viņš nebija tik bagāts. Bet cilvēcīgi viņš aizvien bija tikpat draudzīgs un patīkams kā senāk. No sava draugu un paziņu loka viņš nenovērsās.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

„Man Mārtiņš atmiņās paliks tikai ar to labāko. Kādu brīdi ar viņu satikos, aizgājām pirms dažiem gadiem uz pāris koncertiem, un viņš atstāja par sevi ļoti patīkama, nedaudz kautrīga, tomēr džentlmeniska vīrieša iespaidu,” neslēpa kāda sieviete, kura savulaik satikusies ar Mārtiņu.

Ir arī ļaudis no draugu loka, kuri ir satraukušies par iespējamās pasūtījuma slepkavības zemtekstu. „Biedē tas, kādu vēstījumu satur slepkavības vietas izvēle – Aizsaules iela, Brāļu kapi… Viņi ir trīs brāļi, un biju dzirdējis, ka Mārtiņš ar vienu no brāļiem kādam bija pārgājis ceļu, iespējams, nebija līdz galam samaksājuši kādam, cik vajag…” spriež kāda Bunku ģimeni labi zinoša persona.