foto: LETA
Kozlovskis par Bunkus nošaušanu: "Nav šaubu, ka tā ir organizētā noziedzība"
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.
112
2018. gada 7. jūnijs, 08:45

Kozlovskis par Bunkus nošaušanu: "Nav šaubu, ka tā ir organizētā noziedzība"

LETA

Nepieļausim, ka Latvijā noteikumus diktē organizētā noziedzība, komentējot maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

gallery icon
46

"Nav šaubu, ka tā ir organizētā noziedzība," teica Kozlovskis. Tiks darīts viss, lai notvertu gan izpildītāju, gan pasūtītāju, norādīja ministrs.

Amatpersona atklāja, ka iedzīvotāji atsaucīgi iesūta informāciju, arī video, ko policija patlaban analizē. Viņš gan nekomentēja, vai video ir redzams slepkavības brīdis.

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

gallery icon
134

Vaicāts, vai ir pārliecība, ka 2016.gadā Bunkus iesniegumu par viņam izteiktajiem draudiem likumsargi ir pārbaudījuši pietiekami atbildīgi, Kozlovskis norādīja, ka Valsts policijas priekšnieks viņam to ir apliecinājis. Ministrs uzsvēra, ka pašlaik nevar ne noliegt, ne apstiprināt iesniegumā minēto. Šis kriminālprocess joprojām ir aktīvs.

Vaicāts, vai citi administratori nav vērsušies policijā, lūdzot kādu palīdzību, ministrs apgalvoja, ka viņam nav šādas informācijas. Jautāts, vai policijā nav vērsusies kāda amatpersona, kas jūtas apdraudēta, Kozlovskis teica: "Vērsušies policijā nav, bet es neizslēdzu, ka kāds jūtas apdraudēts".

foto: LETA
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Pārvaicāts, vai privātās sarunās kāds ir minējis, ka jūtas apdraudēts, ministrs atgādināja, ka viena no pamata versijām Bunkus lietā ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību. Tāpēc ir jānoskaidro, kādēļ slepkavība notikusi. "Es nedomāju, ka šeit mēs runājam tikai par vienu personu," izteicās ministrs.

Viņš arī sacīja, ka ASV partneri šajā lietā varētu sniegt tehnisko ekspertīžu atbalstu, kā arī padomus atlīdzības izsludināšanai, lai tas tiktu izdarīts pareizi, kā arī nauda samaksāta pamatoti.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Pie krematorijas nodedzis furgons, kas izmantots Bunkus noslepkavošanā

gallery icon
46

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš tā rūpīgi izplānota.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policijā jau iepriekš sākts kriminālprocess par draudiem Bunkum. Kriminālprocess sākts 2016.gadā pēc iesnieguma par draudiem. Šajā lietā aizdomās turēto nav.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās