foto: LETA
Dīvaini, ka ZZS "dzied līdzi" "Saskaņai", pauž Šadurskis
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.
Tava izglītība
2018. gada 7. jūnijs, 07:50

Dīvaini, ka ZZS "dzied līdzi" "Saskaņai", pauž Šadurskis

LETA

Dīvaini ir tas, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), būdama koalīcijas vadošā partija, "dzied līdzi" opozīcijā esošajai "Saskaņai", intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komentējot parlamentāriešu diskusijas par izglītības jomas reformām, Šadurskis pauda, ka deputātus nevar piespiest izpētīt pieejamo informāciju. "Pieļauju, ka ir deputāti, kuri neko nav redzējuši un dzirdējuši, kaut atbildīgās komisijas sēdēs satura veidotāji ir iztaujāti krustu šķērsu," teica ministrs. Viņš piebilda, ka Saeimas komisijā ir arī deputāti, kam vienmēr viss ir slikti, lai arī ko valdība darītu.

Runājot par problēmām reformu virzībā, Šadurskis norāda, ka rēķinājies ar to, ka "mums ir normāla, saderīga valdošā koalīcija". Tādā gadījumā, ja likumprojekts ir akceptēts valdībā, tad arī Saeimā vairs nevajadzētu būt būtiskai revidēšanai, uzskata ministrs.

"Taču šajā gadījumā sanāca tā, ZZS frakcijas deputāti faktiski nostājās pret savu premjeru. Tas man bija drusku negaidīti," teica Šadurskis.

Kā ziņots, Saeima šodien otrajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz jaunā kompetenču satura ieviešanu izglītības jomā atlikt uz gadu, kā arī saglabāt ierobežotu izvēļu skaitu programmu virzienu piedāvājumam vidusskolas posmā.

Koalīcija gan vienojusies likumprojekta tālākajā izskatīšanas gaitā rast kompromisu par izglītības reformām. Reizē no Vispārējās izglītības likuma grozījumiem paredzēts izslēgt ieceri par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma.

Saeimai par likuma grozījumiem vēl būs jābalso arī galīgajā lasījumā.