Prezidents ir uz pekām: Vējonis ar premjeru pastaigā pa Jūrmalu. FOTO
Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis divu mēnešu laikā ir strauji uzlabojies. 16. martā viņš kopā ar premjerministru Māri Kučinski pastaigājās pa Jūrmalas rezidences teritoriju.
Politika
2016. gada 16. marts, 18:05

Prezidents ir uz pekām: Vējonis ar premjeru pastaigā pa Jūrmalu. FOTO

Jauns.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc pirms diviem mēnešiem pārciestās sirds operācijas jūtas moži un vairs neguļ slimības gultā. 16. martā viņš savā Jūrmalas rezidencē tikās ar premjerministru Māri Kučinski un abi devās pastaigā, pārspriežot valstiski svarīgus jautājumus.

Prezidenta kanceleja publicējusi fotogrāfijas, kurās redzams, ka Vējonis ar Kučinski devies pastaigā pa priežu silu gar jūras krastu. Tas liecina, ka prezidenta veselības stāvoklis strauji uzlabojas. Vēl pirms vairāk nekā mēneša Vējonis bija piekalts pie slimnīcas gultas, pieslēgts pie sistēmām.

Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece Kristīne Jaunzeme skaidro, ka  prezidenta Vējoņa atveseļošanās norit veiksmīgi. Pēc sirds operācijas prezidents veic rehabilitācijas pasākumus un turpina ārstu nozīmēto medikamentu kursu. Savukārt atgriešanās pie Valsts prezidenta pienākumu pildīšanas pilnā apmērā būs atkarīga no veselības stāvokļa un ārstu slēdziena.  Pašlaik viņš strādā savā Jūrmalas rezidencē.

16. martā notika kārtējā prezidenta un premjerministra tikšanās, kuras laikā abi apsprieda valsts drošības jautājumus. Amatpersonas pārrunāja Latvijas pozīciju migrācijas jautājumos, ko paredzēts apspriest 17. un 18. marta Eiropadomē. Laikā, kad notiek Eiropas Savienības dienvidu robežas nostiprināšana, Valsts prezidents aicināja pielikt visas pūles Latvijas austrumu robežas sakārtošanai.

  Kasjauns.lv/Foto: president.lv